Un dels objectius del col·lectiu ALACANT ENTÉN LGTBI per a aquest pròxim any, és l’atenció i el treball amb persones sèniors i majors LGTBI, ja que és un dels grups més invisibilizados de la lluita i els drets de les persones lesbianes, gais, transexuales i bisexuales. Per açò, la pròpia FELGTB ha declarat l’any 2019, com l’any de les Persones Majors LGTBI.

La situació d’aquestes persones quan arriben a la tercera edat, és en la majoria de les ocasions de solitud, abandó i falta d’integració en els recursos existents per a aquest col·lectiu, ja que en molts casos s’han distanciat de la família i els seus sers estimats, o la seua integració en les residències de la tercera edat es fa complicada, havent de «tornar a l’armari» per a evitar discriminacions, rebutjos o incomprensió.

Tot açò, unit a la difícil situació habitacional i d’habitatge que existeix actualment en la nostra societat, ha posat sobre la taula la necessitat d’innovar en noves alternatives habitacionales, accessibles, adaptades i dissenyades a la mesura d’aquest col·lectiu, que proporcione un recurs innovador i apropiat per a ells.

L’associació «SÈNIORS VIDA SOSTENIBLE» aposta a Alacant per la promoció del cohousing i els habitatges col·laboratius per a grups de persones, i és per açò que des d’ALACANT ENTÉN LGTBI es proposa el promoure l’engegada d’un grup dirigit i dissenyat per al col·lectiu sènior i de persones majors LGTBI.

El «cohousing» (habitatges col·laboratius), proposa la construcció de cases privades, però amb espais i serveis comuns, en convivència amb grups de persones afins i amb compromís de comunitat.

Des de «Sènior Vida Sostenible» estan organitzant diferents projectes per a poder optar a la construcció d’aquestes iniciatives sobre sòl públic que la Generalitat Valenciana ha oferit en la ciutat d’Alacant. Aquesta opció resulta econòmicament viable i una oportunitat molt apropiada per al col·lectiu referit que, amb el suport i assessorament d’Alacant Entén LGTBI, resultarà una oportunitat única i una experiència pionera en la nostra ciutat.

El 10 de desembre es convoca la primera sessió informativa per a les persones interessades, a partir de les 18 h., en EL CLAUSTRE (c/ Llauradors).