Des de l’Ajuntament de Finestrat tornen a convocar als artistes i també als estudiants de Belles arts per a participar en el certamen FINESTRAT ART PÚBLIC. És la II convocatòria. La 1a va generar un espai de creació i col·lectivitat en La Placeta amb l’obra del guanyador Alberto Feijoo. I enguany es convoca la 2a edició per a continuar aquesta iniciativa de suport al talent artístic i d’integració de les obres d’art en l’escena urbana de Finestrat. El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va presentar el certamen al costat del coordinador artístic, Miguel Alejos.

“Des de Finestrat tornem a fer una crida als artistes per a participar en aquest certamen amb el qual volem fer costat als joves talents i també acostar l’art contemporani en forma de “Art al Carrer” a tota la població. En la 1a edició que va ser encara en pandèmia es van presentar 30 obres. Encara hui dia es pot visitar l’obra guanyadora, Finestrat Collage Club, en la Placeta. I ara tornem amb aquesta nova convocatòria oberta a artistes en actiu, sense restriccions d’edat o procedència, i també als estudiants de Belles arts, comptant amb el suport de la Universitat Miguel Hernández i, com a novetat, amb el MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant. Per tant, confluiran en el temps l’obra guanyadora de la 1a edició (exposada fins a març de 2023) amb l’obra guanyadora d’aquesta 2a edició que s’implantarà el mes vinent d’octubre”, va explicar l’edil de Cultura, Héctor Baldó.

Els enclavaments proposats per a albergar aquestes obres són l’Àrea recreativa de la Font del Molí, la Plaça de la Va unir Europea, La Placeta, el Mirador del carrer Sant Josep, el carrer Hostal i la Plaça de l’Àmfora de la Cala. “Per a tots aquests espais ens agradaria que les propostes presentades tornen a inspirar-se en les singularitats de Finestrat, el seu patrimoni cultural, natural, paisatgístic i també històric”, va indicar l’edil.

Per la seua part el coordinador de FAP, Miguel Alejos, va explicar que fins al 30 de juny hi ha de termini per a presentar projectes artístics de pintura i escultura “i també d’altres pràctiques més contemporànies com a vídeo-art, instal·lació, performance, fotografia etc.. Sempre posant en valor l’acostament de l’art a tota la població i la seua perdurabilitat perquè el període previst d’exhibició és de 2 anys”.

Hi ha dues modalitats de participació: Premi general dotat amb 3.000€ per a Artistes en actiu i, amb l’objectiu de promocionar a joves talents, hi haurà una modalitat específica oberta a l’alumnat del Grau o Màster en la Facultat de Belles arts d’Altea amb una dotació de 2.000€. En aquestes quanties ja es contemplen les despeses de producció, muntatge i cessió de drets de reproducció de l’obra, entre altres. Es podrà participar de manera individual o col·lectiva presentant únicament un projecte. Les persones interessades tenen de termini per a presentar les seues propostes fins al pròxim 30 de juny.

La comissió avaluadora estarà composta per representants municipals com la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, l’edil de Cultura i el cap del departament; també la Presidenta de l’Associació ARTFIN, Gemma Llinares; el Vicedegà de projecció de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández David Vila i Rosa Castells, Directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

Finalment, el regidor de Cultura, Héctor Baldó, va traslladar una invitació per a participar “a tots els artistes de la Marina Baixa, que em consta que no són pocs. Als estudiants de Belles arts que tindran aquest certamen com a pràctica per a la seua carrera universitària i a manera de “win win” perquè a més d’aprendre opten al premi de 2.000€. I a tots els artistes que vulguen aprofitar uns dies de descans en la nostra localitat per a passejar, descobrir els enclavaments proposats, trobar la inspiració i crear obres d’art per a formar part de l’escena urbana de Finestrat durant els pròxims 2 anys”.

Les bases del certamen es poden consultar en la pàgina web municipal www.ayto-finestrat.es

Per a més informació, poden enviar un email a l’adreça finestratartepublico@gmail.com