Arriba a Villena l’exposició animalista Capital Animal, després del seu pas per Madrid, València i Alacant en la qual quasi 70 artistes i activistes han unit els seus treballs per a reclamar un tracte igualitari cap a tots els animals i fer reflexionar a la ciutadania sobre certs costums adquirits.
Villena Capital Animal és un cicle d’activitats que es va iniciar el divendres 15 de febrer amb la inauguració a la Casa de Cultura d’una exposició amb 243 obres de 69 artistes i activistes. “És un privilegi que tinguem Villena Capital Animal, després del seu pas per grans capitals”, ha assenyalat la regidora de Polítiques Animalistas, Esther Esquembre.
Els artistes i activistes s’han ocupat de mostrar la bellesa dels animals no humans, així com de registrar el seu dolor perquè les seues obres servisquen com a altaveu davant la societat. “Pretén millorar-nos com a societat i que Villena siga epicentre de l’art i l’activisme animalista ha de fer-nos sentir orgull”, ha destacat Esquembre.
Al costat de l’edil ha comparegut en roda de premsa la comissària de l’exposició i coordinadora animalista de la Comunitat Valenciana, Ángela Molina. “Els animals no són objectes i no haurien d’utilitzar-se com a tal”, ha destacat la comissària qui ha volgut subratllar que l’arribada a Villena de la primera exposició animalista de la història no és casualitat, “Villena és pionera en polítiques animalistas”.
L’exposició ve sufragada pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Conselleria de Cultura i romandrà l’obra fins al 10 de març. Des de la regidoria de Polítiques Animalistas es convida a la població de Villena i el seu entorn a visitar l’exposició durant les pròximes setmanes.
En l’exposició hi ha artistes de diferents corrents artístics com la pintura, la fotografia o el cinema i noms il·lustres com els del dibuixant Forges o el premi Nacional de Fotografia, Ricardo Cases. Aquesta exposició va ser visitada per més de 50.000 persones a València i va rebre la visita de més de cent col·legis.
Aquesta important exposició ve acompanyada de conferències, presentacions de llibres, projecció de documentals, col·loquis i poesia durant les pròximes tres setmanes a Villena. “Tractem d’aportar la visió de molts i crear un acte que fora l’altaveu de milers i milers d’animals”.