SCROLL és una convocatòria per a la presentació de projectes expositius audiovisuals en l’espai NEGRE de Las Cigarreras. Tres projectes triats i premiats que es podran visitar al llarg de 2021 i 2022. El divendres 22 d’octubre va tindre lloc la inauguració del primer d’ells. Amb el nom Allò que s’escolta des que un cos deixa d`estar al seu eix fins que el recupera, Mar Reykjavik presenta una proposta basada en la seua obra La Tombarella. Per a això, l’artista Adina L. Velázquez ha creat una peça musical com a protagonista de la instal·lació.

La Voltereta és una pel·lícula i també una escultura sobre el present. La Voltereta en SCROLL és la projecció en loop d’alguns actes de la pel·lícula. Amb aquest pretext es duu a terme la part de so amb Adina L. Velázquez i una conversa interactiva amb Ignacio de Antonio com a activitat paral·lela.

El poal negre de NEGRE es vist de taronja i la peça de vídeo pren forma de so. Això és el que pretén NEGRE, permetre experimentar als artistes contemporanis del panorama nacional i poder compartir en l’espai NEGRE el resultat de les seues investigacions.

Per a Mar, fer és la millor manera de pensar. Treballa amb la imatge que li toca i la llança de nou engranada, un exercici en el qual acosta les coses per a justificar un context. La materialització dels seus projectes sol prendre forma d’assaig que s’articula entre l’acció, el vídeo i la instal·lació. En aquest cas la instal·lació està protagonitzada pel so. Un so taronja fruit d’un assaig i pel·lícula. La pel·lícula es projectarà en diferents passades en dates per confirmar.

L’obra de Mar s’ha exposat en espais com Pols o el MuVIM a València, a la Casa Encendida, Escorxador o en el CA2M de Madrid, en Zumzeig Cinema de Barcelona i en altres espais internacionals, entre altres. En aquest cas, la producció per a NEGRE podrà visitar-se en Les Cigarreras fins al 10 de desembre gràcies al suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.