El Museu Paleontològic d’Elx ha iniciat una nova programació d’activitats, organitzant una jornada de convivència amb la Fundació Elche Acoge que ha servit per a donar la benvinguda al curs 2019-2020. Així, prop de 100 persones entre xiquets, adults i famílies han gaudit d’una vesprada molt especial en el museu il·licità. La jornada ha començat amb la recepció dels participants, sent els més xicotets els protagonistes de dos tallers didàctics sobre dinosaures. Per part seua, els majors han pogut visitar el MUPE, sent per a la gran majoria la seua primera vegada.

El desenvolupament d’importants projectes socials, que es materialitzen en activitats didàctiques com aquesta i en jornades de formació en el museu, són possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació Cidaris, gestora del Museu Paleontològic d’Elx, i la Fundació Elche Acoge. I és que un museu és una de les infraestructures culturals més importants en tota societat, on l’aprenentatge i la diversió han d’anar units.

El MUPE, que al desembre complirà 15 anys, s’ha convertit d’aquesta forma en un punt de trobada, un espai obert i plural, per a tot el col·lectiu. Iniciatives com aquesta, que ha sigut subvencionada per l’Obra Social ‘la Caixa’ i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, serveixen per a potenciar el paper inclusiu i integrador que tot museu ha de tindre.