L’Institut Valencia de Cultura ha posat en marxa el #quedateencasa canal per oferir continguts culturals setmanals des de totes les seues àrees: Teatre, música, cinema. La Filmoteca inclou pel·lícules restaurades i curtmetratges de producció Valenciana.

PEL·LÍCULES RECUPERADES

La Filmoteca té entre els seus fons una vasta col·lecció de cinema domèstic. Les imatges conservades i digitalitzades en el nostre arxiu van ser filmades per individus en 8 mm, súper 8 mm i 9 ‘ 5 mm, i representen la memòria audiovisual d’una comunitat en tota la seua riquesa: celebracions, esdeveniments socials, viatges, esdeveniments històrics, vida urbana i rural… Els que presentem aquesta setmana són un cant a l’optimisme i a la felicitat amagada en les petites coses, i pertanyen al generós dipòsit de Memorias Celuloides, projecte de recuperació de cinema domèstic.

#LAFIESTADELCORTOENCASA

Nova sessió: basada en fets reals. Ficció. 51 ‘. TP

Tres mirades a tres esdeveniments de la nostra història que condicionades la vida personal, familiar i social de moltes persones. Programa d’aquesta setmana fictionals tres esdeveniments inspirats en esdeveniments reals: d’una banda, una entrevista de l’alcalde de Benidorm amb Franco als anys cinquanta (bikini), de l’altra, un conflicte de la València de la guerra civil (un any i un dia), i finalment alguna cosa que pogués succeir en un tren de rodalies a les primeres hores de l’ 11 de setembre de 2011 (Salvador, història d’un miracle quotidià).

BIKINI. Oscar Bernácer. 17 ‘, 2014 ficció. Tp

Anys cinquanta. L’alcalde de Benidorm té un problema. Només hi ha una persona que pot resoldre’l i viu al Pardo. Un episodi clau per a la nostra història recent revisat en clau de comèdia.

SALVADOR. HISTORIA DE UN MILAGRO COTIDIANO. Hwidar Abdelatif, 13 ‘, 2007. Ficció. Tp

En un tren de rodalies, tothom és abstrentat i no està relacionat amb ningú, llegint, escoltant música o utilitzant tecnologia de butxaca. Fins que un nen comença a jugar a Hide-and-seek amb el seu pare. Guanyador del 2007 Goya al millor curtmetratge de ficció.

UN AÑO Y UN DÍA. Josep Pitarch, 21 ‘, 2010. Ficció. Tp

València en plena Guerra Civil. El Sr. Vicent, un sacerdot perseguit per la policia comunista, troba refugi a la casa de Maria, esposa d’un republicà. Junts suporten bombardejos, amagatalls inesperats i fam durant un any i un dia.