La Diputació d’Alacant es troba en un procés de negociació i estudi de la nova seu del Museu Thyssen-Bornemisza de manera permanent a la província d’Alacant.

Aquest projecte l’està coordinant directament Julia Parra, Diputada de Cultura al costat de Carmen Cervera, baronessa Thyssen en el qual estan remenant un emplaçament en el conjunt del territori que serà un lloc emblemàtic. El lloc definitiu es consensuarà directament amb la baronessa sent el MUBAG la seu provisional d’aquest.

La diputada de Cultura, que ha portat la iniciativa en el procés, ha explicat que “estem negociant amb la baronessa i amb la direcció del museu de Madrid tindre a la província d’Alacant una seu del Museu Thyssen que continga part de la seua col·lecció d’art”. Així mateix, Parra ha detallat que les converses es van iniciar fa mig any i s’han mantingut diverses trobades en els quals s’ha posat de manifest que existeix “un gran interés per totes dues parts a continuar fent els passos que siguen necessaris per a aconseguir que aquest projecte es faça realitat com més prompte millor”.

El president de la Diputació ha apuntat, a més, l’interés de totes dues parts per a portar a Alacant “importants peces de la col·lecció”. “Estem parlant d’un espai Thyssen que posarà la província en la primera divisió del panorama pictòric internacional”.

Carlos Mazón ha destacat, d’altra banda, que el cost de la implantació a Alacant d’una part de l’obra de la col·lecció Thyssen dependrà de les obres concretes que s’incloguen en la cessió, però ha manifestat el seu interés a dur a terme “una inversió pressupostària amb un retorn molt important, per la qual cosa pot suposar des del punt de vista cultural, turístic i de visibilitat, per tant, no és un pressupost onerós per a la Diputació, sinó que entenc que a major inversió, major retorn”.

Durant el semestre vinent es pretén materialitzar la negociació definitiva, atés que la iniciativa té diferents fases, per a presentar el que serà un Museu altament digitalitzat amb un grau alt d’interactivitat per a les persones visitants.

Aquesta iniciativa en principi manca de competència i la Diputació està disposada a asseure’s amb altres institucions de l’entorn per a tractar la posada en marxa d’aquest projecte que serà un revulsiu per al sector de la cultura i el turisme a la província d’Alacant.