El desplegament de la bandera arcoiris al balcó de l’Ajuntament i la lectura d’un manifest de suport als col·lectius LGTBI han obert el programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament per a celebrar des del divendres, 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

Sota el lema “Amor és Amor”, l’Ajuntament de Novelda s’ha sumat a la celebració d’aquest dia amb una sèrie d’activitats amb les quals es presentende donar visibilitat al col·lectiu i instar a la tolerància i la igualtat. La campanya, dissenyada des de la regidoria d’Igualtat, en col·laboració amb les de Joventut, Comerç i la Biblioteca Municipal, ha tingut com a acte central la lectura d’un manifest per part de l’alcalde, Fran Martínez, en el qual s’ha reivindicat la diversitat sexual entre persones majors, així com “la necessitat de reconeixement en els serveis públics sobre les seues especificitats”.

La lectura del manifest, en la qual han estat presentes representants de l’equip de govern i dels grups municipals de Compromís i Guanyar, a més de ciutadans que s’han unit a la convocatòria, ha expressat la condemna a “qualsevol tipus d’odi que tinga el seu origen en l’orientació o identitat sexual” i el suport a les persones LGTBI “perquè avancen en la plena visibilitat en el camp de la política, ciència, docència, empresa i esport”, i ha conclòs amb el compromís explícit de l’equip de govern de “promoure, en el nostre àmbit, l’impuls de lleis destinades a garantir la igualtat real i efectiva entre totes les persones”.

Visibilitat en diferents àmbits

La campanya s’ha fet visible a la ciutat a través d’altres actuacions, com el pintat de passos de vianants i mobiliari urbà amb els colors de la bandera arcoiris, així com amb la col·laboració de bona part dels comerços locals que llueixen la cartelleria dissenyada amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull. A més, la Biblioteca Municipal també se suma a aquest projecte amb la creació d’una secció específica de llibres i material audiovisual sobre temàtica LGTBI i una sèrie d’impactes, a través de xarxes socials, que tindran com a protagonistes a filòsofs, pensadors i escriptors que han donat el seu suport i aportat visibilitat a la comunitat gai.

Així mateix, el programa també arribarà al Casal de la Joventut el diumenge, 30 de juny, amb la realització d’un grafiti que recollirà l’esperit i el lema de la campanya. La proposta està oberta a tots els joves interessats, que poden acudir al Casal de la Joventut a les 11.00 h.