A causa de diverses incidències imprevistes, s’ha hagut de canviar de dates diverses representacions teatrals de la Universitat d’Alacant organitzades per la Seu a Torrevella i per l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”. A continuació, es detallen les dates definitives de cadascuna de les obres de teatre i la seua corresponent sinopsi.

 

Obra de teatre “Contra el Amor”

26 de març de 2020 – 20:00h

Centre Cultural Verge del Carmen Torrevieja

ENTRADA LLIURE FINS A COMPLETAR AFORAMENT

 

Sinopsi: Què és l’amor? Com ens relacionem sentimentalment? L’amor trau el millor i el pitjor de nosaltres mateixos. Aquestes 7 obres burlesques ens fan reflexionar sobre la deformació de l’amor en la nostra societat actual. La possessió, el sacrifici, l’anhel, l’amor romàntic entre altres formes doloroses d’estimar es presenta en forma d’humor negre en aquesta obra magistral de Soler. 10 alumnes i alumnes que mai s’han pujat a un escenari encarnen aquests fantàstics personatges que travessen els límits de la fantasia i el temps. Hui es donen de la mà realisme i surrealisme per a fer-nos veure d’una vegada el nocius que podem arribar a ser. Un hotel, un planeta llunyà, una sala de reunions, la terrassa d’un bar o els mateixos llimbs col·loquen la vida en situació extrema; just en aquest lloc ens veurem reflectits i d’ací esperem sorgisca la indagació. Contra l’Amor d’Esteve Soler (1976) ha sigut traduïda a nou idiomes i representada per més de 50 directors en països com els Estats Units, Alemanya, Suècia, Grècia, Romania, Xile, França, Àustria entre altres. A més de ser guardonat amb el premi Serra d’Or al millor text teatral de l’any.

ADREÇA: XIOMARA WANDEN-*BERGHE

 

 

Obra de teatre “Mar de Almendros”

2 d’Abril de 2020 – 20:00h

Centre Cultural Verge Del Carmen Torrevieja

ENTRADA LLIURE FINS A COMPLETAR AFORAMENT

 

Sinopsi: el final de la guerra civil va viure a Alacant un dels seus episodis més tristos i sòrdids. El 28 de març de 1939 milers de persones s’apinyen en el port esperant que els vaixells els ajuden a escapar de les tropes nacionals que estan ja a les portes de la ciutat. Aquest succés, que va inspirar a Max Aub el seu escruixidor Camp d’Ametlers, serveix per a contar una història de còmics –tan acostumats a perdre- que comparteixen l’angoixa d’aquell moment amb tants altres desheretats com ells.

DRAMATÚRGIA I ADREÇA: JUAN LUIS MIRA

 

 

Obra de teatre “La Tempestad”

7 de Maig de 2020 – 20:00h

Centre Cultural Verge Del Carmen Torrevieja

ENTRADA LLIURE FINS A COMPLETAR AFORAMENT

Sinopsi: LA TEMPESTAT és l’última obra que va escriure William Shakespeare. En aquesta funció es mostra una nodrida amalgama d’emocions i sentiments humans. Els personatges viuran una experiència màgica en una xicoteta illa que els canviarà la vida per sempre.

La proposta de l’aula de teatre clàssic de la UA transita entre la comèdia i el drama, la llum i la foscor. En el nostre muntatge no hi ha bons ni dolents. És una radiografia de l’ànima dels personatges de Shakespeare, però amb un neó rosa. La subtilesa i la bogeria es donen la mà durant l’espectacle.

DIRECCIÓ I DRAMATÚRGIA: IVÁN JIMÉNEZ