L’Ajuntament d’Ibi, des de les regidories de Medi Ambient i Esports, organitza un any més “Rutes Màgiques per Ibi i els seus voltants”. Es tracta de la quarta edició d’unes rutes senderistes precioses que fan gaudir de la naturalesa i permeten conéixer l’entorn. L’any passat, les rutes van gaudir d’un gran èxit de participació i s’espera que enguany l’acolliment torne a ser igual de bona.

Les rutes són gratuïtes i, de nou, els participants podran tindre el repte de realitzar les 8 rutes, completant així el carnet que es donarà a cada assistent i que ha de portar en cada ruta per a certificar la seua assistència. En finalitzar les rutes, també es tornarà a realitzar el concurs fotogràfic, on s’exposaran totes les imatges presentades al certamen realitzades durant les excursions, i es concediran diferents premis.

“Rutes Màgiques per Ibi i els seus voltants”

Del primer semestre, la primera ruta tindrà lloc el 15 de febrer, al Cabecet dels Gerres, amb eixida des de l’Ajuntament amb cotxe i aparcament en la carretera d’Onil. Es realitzarà visita a la Serra del Biscoi, Racó dels Rates i Cova de la Moneda. El 7 de març la ruta serà a la Penya del Calbo, a les 9.00 h, amb eixida des del Museu de la Biodiversitat a peu. Es visitarà el Mas de Foiaderes, la senda dels Raboses i la Foieta estreta.

Per al 4 d’abril, la ruta organitzada és la del Alt del Canyo, amb eixida a les 9.00 h des de l’Ajuntament d’Ibi amb cotxe i aparcament en el Camp de Tir. Es visitarà el Mas del Canyo, Torretes, Avenc del Ginebral i Pou de Neu del Canonge. Per a finalitzar el semestre, el 23 de maig, la ruta sàrria a la Pedra del Tres Termes amb eixida a les 9.00 h amb cotxe des de l’Ajuntament i aparcament en la Carrasqueta. Es visitaran els pous de neu de la Carrasqueta i el refugi dels Esbarzerets.

El segon semestre, que comença al setembre té preparat per a començar la ruta de la Penya de l’Àgula el dia 19m amb eixida des del Museu de la Biodiversitat caminant i visita a la Partida dels Plans, Pid e la Conxa Segell i Calera de la Penyeta. El 17 d’octubre la ruta serà a la Penya Cantallops, ccon eixida des de l’Ajuntament amb cotxe i aparcament a Villalobos, amb visita a Villalobos, Paratge Natural dels Plantadets i la Font dels Vivens.

Per a finalitzar l’any, el 24 de desembre es realitzarà la tradicional pujada al Betlem de la Teixereta, amb eixida des de l’Ajuntament caminant, visita al cim de la Teixereta i al pesebre que allí es posa cada any.

Cims sense barreres

Enguany, les persones que integren el col·lectiu Cims sense Barreres, l’objectiu de les quals és el de fer gaudir de la muntanya a persones amb mobilitat reduïda, s’ofereixen perquè si hi ha persones interessades a fer les rutes i tenen algun impediment físic, puguen fer-lo amb les seues cadires Joëlette.