Amb el nou any, arriben noves oportunitats. Coca-Cola torna a convocar el certamen de teatre jove pioner a Espanya, els Premis Buero de Teatre Jove, continuant així amb el seu compromís per oferir experiències enriquidores a joves de tota Espanya.

De temàtica lliure i en qualsevol llengua oficial de l’estat, la 18 edició dels Premis dóna principi incorporant noves modalitats com a monòlegs i audioteatros. Així, el certamen amplia els seus horitzons i obri per primera vegada en la seua història l’oportunitat de participar amb un monòleg de duració breu, així com d’usar els àudios, que tant empren els joves en la seua forma diària de comunicar-se, per a donar curs a la seua creativitat i el seu talent.

Amb aquesta novetat, Coca-Cola vol continuar oferint als joves del nostre país a viure experiències inoblidables i enriquidores a través de nous formats on puguen continuar expressant-se, aprenent a comunicar-se i treballar en equip mentre reforcen habilitats com la memorització, l’expressió o l’empatia.

Beatriz Osuna, directora de la Fundació Coca-Cola, destaca la importància de desenvolupar projectes que promoguen el talent alhora que fan el propi amb la diversitat i la inclusivitat: “Amb les noves vies de participació, volem fer saber als joves que tots, tant si porten temps fent teatre en grup com si mai s’han pujat a un escenari, tenen el seu lloc en els Premis Buero. Volem que sàpien que tenen en nosaltres un públic desitjant veure els seus muntatges i veure el seu talent brillar”.

Es consolida el format digital, augmenta la il·lusió

Després de l’èxit de la passada edició, que es va transformar al pla digital després de la irrupció del COVID-19, la nova edició dels Premis Buero continuarà desenvolupant-se en el pla digital amb el suport de les comunitats educativa i artística. Les inscripcions estan obertes ja en la web de la Fundació Coca-Cola i la il·lusió dels joves per compartir les seues obres només va en augment.

Al febrer i març se celebraran les formacions “Quedades teatreras en línia”, en les quals docents, joves i professionals de renom de les arts escèniques intercanviaran coneixements via en línia. A la primavera, arribaran les fases autonòmiques per a conéixer als seleccionats nacionals per a la Setmana del Teatre al començament d’estiu, en la qual coneixerem els noms dels guanyadors de l’edició en una gala final.

Coca-Cola valora l’esforç, talent i creativitat dels joves comptant amb els millors partners per a fer de la seua participació una experiència única. Al llarg de les edicions s’ha comptat amb el Ministeri de Cultura i Esport a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, INAEM. A més, el jurat del certamen està compost per reconegudes figures de l’escena com Carlos Hipòlit, Emilio Gutiérrez-Caba, Myriam Gállego, María Adánez o Fran Perea, els qui revisen les obres personalment i trien als guanyadors.

Des de la seua creació en 2003, 85.580 joves de 4.244 grups d’entre 14 i 21 anys han fet dels Premis Buero de Teatre Jove el certamen de teatre jove referència del nostre país. Any rere any, Coca-Cola ha anat creant una comunitat de joves amb l’objectiu comú d’emocionar a l’audiència i mostrar el seu talent. Edició rere edició, es pugen a les taules per a retratar les seues realitats, per a compartir la seua visió del món i de la societat que tenen.

Inscripcions ací