La Seu Universitària Ciutat d’Alacant acollirà un any més les Jornades Professionals del Cinema Espanyol de la UA, que en aquesta cinquena edició tindran com a protagonistes a les actrius Nuria Gallardo i Rosana Pastor, i el director i guionista Montxo Armendáriz.

Coordinades pel professor John Sanderson, les jornades començaran divendres, 31 de gener, a les 20 hores, a les instal·lacions de la seu al carrer de Sant Ferran, 40. La sessió inaugural comptarà amb Nuria Gallardo, actriu cinematogràfica (Mambrú se fue a la guerraEl viaje a ninguna parte) i televisiva (IsabelCuéntame), que actualment està de gira amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (El castigo sin venganza).

La cita següent, el divendres 7 de febrer, tindrà Montxo Armendáriz com a protagonista, cineasta que compta amb una dilatada trajectòria cinematogràfica com a director i guionista: Tasio, Las cartas de Alou, Historias del Kronen, Secretos del corazón, Silencio roto; Obaba, i No tengas miedo, entre altres creacions.

El divendres 21 de febrer conclourà aquesta cinquena edició amb Rosana Pastor, actriu cinematogràfica (Tierra y libertadJuana la Loca) i televisiva (Cartas de Sorolla, Amar es para siempre), recentment nomenada membre del Consell Valencià de Cultura.

El propòsit d’aquestes jornades és convocar amb regularitat a destacats professionals del cinema espanyol en diferents especialitats perquè compartisquen amb els assistents l’evolució de la seua trajectòria, els recursos que utilitzen per a desenvolupar el seu treball i la seua perspectiva actual sobre la indústria cinematogràfica espanyola.