L’edil de Benestar Social, Fabiana Ibarra, ha anunciat que ja està obert el termini per a inscriure’s a les escoles d’estiu durant els mesos de juliol i agost. En concret s’han oferit 300 places per al mes de juliol i 163 per al d’agost. El termini estarà obert fins al 31 de maig, encara que el mateix podrà ser ampliat en funció de l’ocupació de places. La formalització de les inscripcions es realitzarà a través del PROP.

La inscripció la podran realitzar tots els xiquets i xiquetes que, durant el curs 2018-2019, hagen estat escolaritzats en Educació Infantil o Primària, que estiguen empadronats a Torrevella o els pares de la qual o tutors legals estiguen empadronats en el municipi.

L’inici de les activitats tindrà lloc el dilluns, 1 de juliol, en els col·legis Salvador Rus, Acequión i Gratiniano Sots. S’ha fixat un preu general per a aquelles famílies els ingressos de les quals superen el IPREM de 144’58 eruos per mes i de 72’29 euros per quinzena. Així mateix, es podrà afegir el servei de menjador, que inclou desdejuni i menú, per un preu de 156’20 euros el mes i 78’10 euros la quinzena. Aquelles famílies els ingressos de les quals no superen el IPREM podran sol·licitar la plaça subvencionada, quedant els preus en 50 euros per al mes complet i en 25 euros per a la quinzena, amb dret a desdejuni i menjar inclosos en el referit preu. Aquelles famílies usuàries dels serveis socials municipals podran realitzar l’activitat sense cap cost.

Ibarra ha explicat que “els participants gaudiran d’unes vacances on prevaldran els vessants lúdics i educatius, desenvolupades en un ambient natural i relaxat que prevalga la creativitat i l’espontaneïtat dels xiquets i xiquetes”. A més, ha afegit que es mantindrà el servei ‘Matiners’, perquè els pares i mares que comencen la seua jornada laboral abans de les 9 del matí, puguen deixar als seus xiquets a les 8.30 hores.

Qualsevol informació relacionada amb les escoles d’estiu es pot obtindre a través de la Regidoria de Benestar Social, situada al carrer Torrevejenses Absents, número 39, o a través del número de telèfon 96 670 66 66.

Caballito de Mar

La regidora de Benestar Social ha anunciat també que el termini d’inscripció per a l’escola per a xiquets amb necessitats especials, ‘Caballito de Mar’, també estarà obert fins al 31 de maig.

En aquest cas, estarà situada en el CEIP Havaneres i podran inscriure’s xiquets i xiquetes d’edats compreses entre els 4 i els 17 anys que estiguen escolaritzats en aules específiques per a xiquets amb discapacitat i amb dictamen d’escolarització.

“Es tracta d’una activitat gratuïta l’objectiu de la qual és ocupar part de les vacances estivals d’aquests xiquets i xiquetes fomentant la seua integració social i, al mateix temps, donant suport a les famílies en aquests casos en els quals l’alumnat precisa d’una major atenció i cura”, ha explicat Fabiana Ibarra.

Per a això, s’oferiran diferents tallers com un de pintura o un altre de manualitats, que es complementaran amb activitats motores i musicoteràpia.

L’escola ‘Caballito de Mar’ tindrà lloc entre el 8 i el 26 de juliol de 2019 i es durà a terme de dilluns a divendres en horari de 10.00 a 13.00 hores.