El Grup Fotogràfic de Petrer (GFP) obri el termini d’inscripció al curs “Iniciació a la Fotografia”, que organitza en col·laboració amb la Seu Universitària de Petrer. Es tracta d’un curs de 28 hores amb un total de 15 de sessions, 11 d’elles teòriques i les altres 4 de caràcter pràctic, que es durà a terme en la seu del GFP de l’11 d’octubre al 17 de novembre, els dilluns i dimecres de 20.30 a 22.00 hores i els dissabtes de 10.00 i 13.00 hores. En el curs podran inscriure’s un màxim de 20 persones, sent el preu de la matrícula de 50 euros i permetent obtindre 2,8 crèdits ECTS.

El curs serà impartit per José Manuel Fernández Navarro, Pascual Maestre Martínez i Tomás Senabre González, membres del GFP, juntament amb Enric Mira Pastor, professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant. Pascual Maestre, president del GFP, ha manifestat que els objectius del curs són que l’alumnat conega els conceptes bàsics de la fotografia, que aprenga a traure partit a una càmera fotogràfica, que s’inicie en la composició i edició fotogràfica, i que aconseguisca desenvolupar una mirada crítica constructiva sobre les fotografies preses. Respecte al contingut d’aquest curs ha apuntat que s’abordaran temes com la càmera i els seus objectius, el triangle de la composició, l’exposició i el sensor, el flaix i temperatura del color, fotografia amb dispositius mòbils, nocions i principis fonamentals de la composició i Photoshop, entre altres. Per a la realització del curs es requereix disposar de cambra amb control manual, preferiblement rèflex, sense espill o qualsevol altre tipus que permeta la intervenció en els controls de l’operador. La programació del temari pot ser modificada en funció de la dinàmica del curs, condicions atmosfèriques o de la COVID-19.

També han recordat que tota la informació sobre el curs pot consultar-se des de la pàgina web de la Seu Universitària de Petrer (https://web.ua.es/es/seus/petrer), podent realitzar la preinscripció mitjançant el formulari habilitat per a tal fi.