L’Ajuntament d’Alacant ha obert el termini perquè els interessats presenten projectes amb els quals participar en el concurs municipal per a erigir una escultura amb la qual honrar a les persones que van morir a causa de la pandèmia pel coronavirus. Aquest termini està operatiu des del dijous, dia 9, fins al 8 d’octubre. El premi d’aquest concurs és de 100.000 euros.

L’Ajuntament de la ciutat impulsa aquest concurs de projectes, que té com a objecte la presentació d’idees dirigides al disseny i execució d’una escultura en record dels alacantins que van morir a causa de la COVID-19. Per mitjà d’aquesta escultura, l’Ajuntament pretén honrar eternament a aquestes víctimes i reconéixer als nostres veïns com el major valor de la ciutat, “ja que el Poble d’Alacant és un Poble exemplar”, segons recullen les bases.

Participants

Podran participar en el concurs de projectes tots els interessats, persones físiques o jurídiques, espanyoles o estrangeres, de manera individual o col·lectiva.

El concurs exigeix el moviment de models físics que no poden ser transmesos utilitzant mitjans electrònics, per la qual cosa la presentació de sol·licituds de participació s’haurà de fer de manera presencial. Així, queda estipulat en les bases que la presentació de les sol·licituds es concretarà en el Servei de Presidència de l’Ajuntament d’Alacant, carrer Jorge Juan, número 3, 4a planta, en horari de 10 a 13 hores. El regidor Antonio Peral, un dels tinents d’alcalde de la Corporació, és l’edil responsable al capdavant d’aquest departament.

El termini de presentació de les sol·licituds és de 30 dies naturals, quedant establit des del 9 de setembre al 8 d’octubre de 2021.

Obra original

L’obra haurà de ser original i haver sigut elaborada a partir de dissenys propis per a l’ocasió.

La persona guanyadora tindrà plena llibertat quant a la resta de la composició i detalls, així com respecte a l’elecció dels materials, tenint present que la peça s’instal·larà a l’aire lliure.

Els treballs de transport i instal·lació de l’obra, així com tots els elements, eines i maquinària que es requerisquen per a això, seran a càrrec del contractista.

A través del següent enllaç, els interessats podran accedir a les bases i altra informació aclaridora sobre el concurs:

https://www.alicante.es/es/concursos/concurso-proyectos-diseno-escultura-recuerdo-alicantinos-que-fallecieron-causa-pandemia