Els dies 25 i 26 de novembre de 2021, i dins de les activitats del Festival Internacional de Cinema Fantàstic d’Elx – FANTAELX, se celebrarà l’IV Congrés Internacional de Gènere Fantàstic, Audiovisuals i Noves Tecnologies. Un esdeveniment que compta amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i que se celebrarà en format presencial i en format en línia en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx.

L’objectiu principal del Congrés és la difusió dels estudis i investigacions al voltant del Gènere Fantàstic, abastant totes les seues possibles variants i plataformes: cinema, televisió, teatre, literatura, còmic, videojocs, realitat virtual, arts plàstiques, etc. Enguany, a més, comptarà amb el retrofantástico com a línia temàtica principal.

El termini màxim de lliurament de resums de les Comunicacions en totes dues opcions finalitza el 10 d’octubre de 2021. Les Comunicacions i els seus resums podran ser enviats en castellà, valencià, anglés o francés. No obstant això, la redacció del capítol per a la publicació del llibre en paper haurà de ser obligatòriament en castellà, mentre que per a la publicació del llibre digital haurà de ser obligatòriament en anglés. La lectura de cada Comunicació durant el Congrés no haurà d’excedir els 15 minuts, podent-se realitzar en castellà, valencià, anglés o francés.

Els criteris de selecció de les Comunicacions es basaran en l’adaptació a les línies temàtiques proposades, el caràcter innovador, la claredat de redacció, el rigor ètic i científic, així com l’adaptació a les presents bases.

La data d’acceptació de les Comunicacions en totes dues opcions serà el 15 d’octubre de 2021, avisant individualment a cada Comunicant del resultat de la seua sol·licitud.

El període de pagament de la quota d’inscripció serà del 16 al 25 d’octubre de 2021.

Hi ha la possibilitat que, davant una possible situació d’excepcionalitat provocada per la COVID-19, les activitats del Congrés es reestructuren. En qualsevol cas, tant la realització de les presentacions de les Comunicacions en el Congrés, així com les Publicacions acadèmiques derivades d’aquest, es mantindran.

Tots els enviaments han de realitzar-se obligatòriament a: congreso@festivalcinefantaelx.com

Tota la informació per a participar en la pròxima edició del Congrés, el termini del qual finalitza el 10 d’octubre, es troba disponible ací.

DATES CLAUS:

• Data límit per a l’enviament de resums de les Comunicacions: 10 d’octubre de 2021 (inclusivament).

• Data d’acceptació de les Comunicacions: 15 d’octubre de 2021.

• Data de pagament de la quota d’inscripció: del 16 al 25 d’octubre de 2021 (inclusivament).

• Data límit per a l’enviament de materials que es projectaran durant les lectures de les Comunicacions: 14 de novembre de 2021 (inclusivament) [Modalitat presencial].

• Data del Congrés, emmarcat dins del Festival: 25 i 26 de novembre de 2021 (més detalls en la Presentació).

• Data límit per a enviar els textos seleccionats per a la seua avaluació i publicació amb ISBN: 16 de gener de 2022 (inclusivament).