La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Mutxamel, que dirigeix Rafael Pastor, ja ha llançat la convocatòria d’una nova edició del Concurs de Música Festera de Mutxamel, que en la seua cinquena edició està dotat amb 2.500 euros en premis per a les tres obres finalistes. El guanyador del certamen rebrà un premi de

2.000 euros, mentre que els autors de les obres distingides amb un ‘esment especial’, tindrà cadascun un premi de 250 euros. A més, aquestes tres peces seran interpretades en directe en el concert de música festera que oferirà la Societat Musical L’Aliança abans de finalitzar l’any.

Amb aquesta nova convocatòria, que manté la dotació econòmica, incrementada l’any passat, la Regidoria de Festes continua apostant per la música festera especialment en moments molt delicats per als compositors i compositores a causa de la suspensió de les festes de Moros i Cristians en els últims dos anys a causa de la pandèmia. El certamen torna amb el desig de recuperar les festes en 2022 i amb l’objectiu d’ampliar el repertori musical de Mutxamel.

Enguany, les bases de concurs -aprovades per la Junta de Govern Local en la sessió celebrada el 3 de febrer-, contemplen que l’obra que entrarà en concurs ha de ser una marxa mora. Aquesta peça ha de ser original de l’autor que la present, inèdita i no s’ha d’haver interpretat amb anterioritat a la fallada del concurs. El termini d’admissió d’originals finalitzarà el 27 de maig de 2022. Abans d’aqueixa data, les persones interessades han de presentar la seua sol·licitud a la Casa de Cultura de Mutxamel (en horaris de matí i vesprada, de dilluns a divendres), o en la forma i llocs indicats per llei. Les obres es presentaran en forma de partitura o guió i àudio en format digital .wav o .mp3.

El jurat estarà format per l’alcalde -o un component de la Corporació Municipal en qui delegue-, experts nomenats per l’Ajuntament, la Comissió de Festes de Moros i Cristians i la S. M. L’Aliança, i un tècnic municipal que farà les funcions de secretari. El jurat valorarà l’originalitat i la idoneïtat de les obres presentades per a poder ser interpretades en les desfilades festeres. Les bases poden consultar-se en www.mutxamel.org i en el Butlletí Oficial de la Província.