L’Ajuntament de Santa Pola prepara unes jornades de portes obertes en el jaciment La Picola, amb la finalitat d’acostar les troballes a la ciutadania. Obert per excavacions ofereix una visita guiada pel jaciment el 10 de novembre, a partir de les 17:00 hores. La visita és gratuïta, però l’aforament és limitat, per la qual cosa s’ha de realitzar una inscripció prèvia a través del següent número de telèfon: 965 416 223. A més, durant la visita es realitzarà en directe la representació d’un enterrament en època romana.

Durant tot un mes els arqueòlegs de la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb el Museu del Mar, han excavat en tres localitzacions diferents de la Picola: la necròpoli, on han trobat diversos cossos, alguns d’ells amb aixovar; el fortí ibèric, que en època romana es va utilitzar com a escombriaire, on han trobat un recipient ibèric; a més, també han excavat un dels magatzems del Portus Illicitanus, en el qual han trobat un àmfora africana.

Posteriorment, el Museu del Mar planeja realitzar una exposició temporal on es mostre tot el trobat al llarg de diversos anys d’excavacions.