Ha obert les seues portes el Centre Juvenil de Finestrat, un espai d’oci, formació i assessorament per a joves que inicia la seua activitat en ple centre històric (carrer Fonteta, 36). En aquesta primera jornada l’alcalde, Juan Francisco Pérez, al costat del Vicepresident de la Diputació, Bernabé Cano, l’edil de Joventut, Amelia Mayor i la corporació municipal van visitar les noves instal·lacions del centre i van realitzar un esment especial a set joves de la localitat que, en finalitzar els seus respectius cicles educatius, van aconseguir el “Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic” que concedeix la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per les seues qualificacions excel·lents. En concret, van rebre un diploma de mans de l’alcalde i del vicepresident de la Diputació: Krom Llorca, Samuel López, Isabel Berenguer, Guillem Lloret i Soriano i Jaume Lloret i Soriano, d’Educació Primària; Manel de Pàdua Climent, de Batxillerat i Mario Aroca Muñoz, Premi Extraordinari de Grau Universitari en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, els va dedicar unes paraules “perquè sou un orgull per a aquest poble i sou un gran exemple per als joves de Finestrat. Per això, el dia en què inicia la seua marxa el Centre Juvenil és el dia en què us volem rendir aquest merescut tribut”. En referència al nou edifici, la primera autoritat local va afirmar que “hui posem en marxa un dels projectes que més ens ha sol·licitat la joventut local a través de les enquestes #jovesambveu que va llançar la Regidoria de Joventut. I hem intentat que totes aqueixes inquietuds estiguen recollides en aquest edifici de 400m2 on els joves tenen espai per a oci, per a estudiar, rebre informació, assessorament de beques, viatges, ajuda en la cerca d’ocupació… Des de hui està a la seua disposició a Finestrat amb una inversió global per part d’aquest Ajuntament que supera els 600.000€. Si fa dècades aquest edifici era el cinema musical, punt de trobada cultural i d’oci per a la població local, a partir de hui és punt de trobada per als joves on podran continuar creixent en cultura i en educació”.

Per part seua, el vicepresident de la Diputació i alcalde del veí municipi de La Nucia, Bernabé Cano, va felicitar les autoritats locals per aquest nou centre per a la joventut local. “És un magnífic edifici per a un poble que no per a de créixer gràcies a un alcalde que no per a de demanar per al seu poble. Així ens ha fet arribar en recents dates la sol·licitud d’ajuda a la Diputació per a reurbanitzar l’Avinguda Benidorm, a escassos metres d’aquest Centre Juvenil. I aqueixa és la línia de treball que s’ha de seguir”.

Nombrosos veïns de la localitat van assistir a aquest esdeveniment en el qual a més del campionat de consoles XBOX amb jocs com el Fortnite, FIFA o Dracon Ball va haver-hi repartiment de llibretes i polseres USB amb el missatge “Si et fa mal no és amor” i les actuacions musicals del cantant de rap, Manel Agredo i la cantant Paula Muñoz, participant en els programes ‘Got Talent España’ i ‘Factor X Espanya’. També va estar present en aquest esdeveniment la tècnic de Joventut Xarxa Jove IVAJ a la comarca de la Marina Baixa, Ángela Sanz.

Centre Juvenil Finestrat

El Centre Juvenil Finestrat és un edifici de 400 m2 situat en ple centre històric tradicional, en el carrer Fonteta, 36. La planta baixa acull en el seu hall espai per a oci i entreteniment, lectura, jocs de taula i punts permanents de consoles. A continuació, està la sala d’Informàtica amb 12 ordinadors per a cursos de formació en noves tecnologies. I una aula polivalent on se celebren les classes de Dibuix i Pintura de “l’Escola d’Art de Finestrat”, a més de tallers de manualitats, artesania o cuina, entre altres usos múltiples.

En la planta 1 es troba la zona d’estudi, amb àmplies taules dotades de connexió per a ordinadors portàtils, tablets, punts de llum personalitzats i una zona adaptada per a reunions i treballs en grup. I en la planta 2 està l’aula de majors dimensions amb capacitat per a 40 persones on, entre altres usos, s’impartiran les classes d’Inglés i Reforç Escolar de la Regidoria d’Educació. Tant aquesta Regidoria com la de Joventut es trasllada al Centre Juvenil “perquè els usuaris tinguen millor accés a tota aquesta informació i un assessorament directe i personalitzat per part dels tècnics municipals”, va indicar l’edil, Amelia Mayor.

Tot el centre disposa de zona wifi gratuïta amb una velocitat de navegació de 1GB. Quant a l’horari al públic, serà de 8.00 a 15.00 i de 16.00 a 21.00 hores.

Agenda Joventut 2019

Els i les joves de Finestrat tenen una completa agenda d’activitats programades en aquest Centre Juvenil per a 2019. Demà seguirà la “gamer weekend” des de les 17.00 a les 22.00 hores; el dissabte 23 de març se celebrarà el taller titulat “Buscant el sucre” sobre alimentació saludable sense sucres afegits i el dilluns 2 d’abril comença el curs de “Iniciació a Photoshop”. Altres esdeveniments programats seran sobre emprenedoria jove, sexualitat i noves tecnologies. Per a donar la màxima difusió a totes aquestes activitats, s’ha editat un full de mà informatiu amb dates i horaris que hui ja s’han pogut portar a casa tots els assistents.