La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, i els responsables del Institut Valencià de Cultura han presentat la programació d’Oh! La cultura – Tardor a Alacant, Castelló i València, que es durà a terme des de setembre fins a desembre amb espectacles de carrer i activitats de música, teatre, circ i dansa en sales privades de tot el territori valencià.

En paraules de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, “continuem implementant les mesures per a reactivar la cultura valenciana en tres fronts: d’una banda, l’atracció del públic a activitats culturals en viu, perquè la cultura és segura; per una altra, acompanyem a les companyies i els grups de música valencians amb el nostre compromís de contractar-los per a actuacions durant la tardor; i en tercer lloc, per a fer costat a les sales privades de música i d’arts escèniques valencianes que s’han acollit a aquesta iniciativa llogant-los els seus espais per a programar les propostes valencianes que hem contractat”.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport ha afegit: “Creiem molt important que el que fem des de Cultura de la Generalitat en suport a les companyies, les sales i els espectadors puga servir i animar a altres institucions amb competències en matèria cultural, perquè la cultura cura i perquè organitzar aquestes activitats és factible aplicant en tot moment les mesures de seguretat que determinen les autoritats sanitàries”.

51 companyies d’arts escèniques en sala, 12 d’espectacles de carrer i 23 grups de música

L’edició de tardor de ‘Oh! La cultura’ preveu una programació de 95 actuacions en directe concretades en 12 espectacles de carrer, 51 espectacles de teatre, dansa i circ, i 32 concerts.

Pel que respecta als espectacles de carrer, 3 se celebraran a la ciutat de València, 6 a la ciutat de Castelló i 3 a la ciutat d’Alacant. Els 51 espectacles de teatre, circ i dansa a càrrec de companyies valencianes es duran a terme en 14 sales de València, 1 de Gandia i 1 d’Elx. Els 32 concerts tindran lloc en 16 sales de tot el territori valencià.

En aquesta programació participaran 51 companyies valencianes d’arts escèniques en sales privades, altres 12 companyies valencianes en els espectacles de carrer i 23 grups de música valencians.

Oh! La cultura – Tardor a Alacant

El director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat la programació d’Alacant al costat de la coordinadora del IVC a Alacant, Alícia Garijo.

Quant als espectacles de carrer, tindran lloc el 10, 11 i 12 de setembre en diferents espais de la ciutat. El 10 de setembre la companyia Visitants durà a terme l’espectacle ‘Maletes de Terra’ en la plaça de Sèneca a les 20.00 hores. L’endemà, la companyia La Fam farà ‘The Wolves’ a l’Esplanada també a les 20.00 hores. I finalment, el 12 de setembre tindrà lloc el concert familiar de Ramonets en les Antigues Cotxeres de Tramvies a les 18.30 hores, amb accés per invitació que s’haurà de recollir al Teatre Arniches

Quatre sales privades oferiran 8 concerts de la programació musical d’‘Oh! La cultura – Tardor’, amb grups i dates que s’anunciaran pròximament. Es tracta de les sales Stereo i Babel Live Stage, a Alacant; la sala Euterpe, a Sant Joan d’Alacant; i la sala The One, a Sant Vicent del Raspeig.

A més, la sala La Carreta d’Elx també s’ha acollit al pla i oferirà tres espectacles de teatre amb quatre funcions cadascun, de manera que es podrà gaudir de 12 representacions al setembre, octubre i novembre.

Tota la programació de ‘Oh! La cultura – Tardor’ es podrà consultar en la web del Institut Valencià de Cultura.