Ona Carbonell rebrà de mans de l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, el Premi Millor Calçada d’Espanya 2018 en un acte que tindrà lloc el pròxim 12 de novembre a les 20 hores, en el Teatre Castelar. Els dissenyadors Modesto Lomba, president del jurat, i Hannibal Laguna, han confirmat la seua presència en l’esdeveniment.

L’arribada de l’esportista a la ciutat es produirà a primera hora del matí per a iniciar el ja tradicional recorregut per una fàbrica de calçat. L’objectiu és que la guardonada conega de primera mà les particularitats de la fabricació i el treball que s’amaga darrere de cadascuna de les fases de producció dels parells de sabates que rebrà a mig dia en l’acte oficial celebrat en el Museu del Calçat i després de recórrer les seues instal·lacions.

La digitalització del peu de Ona Carbonell per part de INESCOP, com una altra de les activitats del matí, completarà el mapa d’una potent indústria sabatera capaç de conjuminar tradició i avantguarda.

La gala, a la qual acudiran alguns dels membres del jurat, entre ells els ja confirmats Modest Lomba i el creador Hannibal Laguna, tindrà lloc a partir de les 20 hores en el Teatre Castelar. Aprofitant el perfil de la premiada, amb el qual s’inclou a una medallista per primera vegada en la llista de Millors Calçades, l’organització ha decidit realitzar una picada d’ullet a la dona en l’esport, homenatjant les dones de la província d’Alacant que han “trepitjat fort” en aquest àmbit. Cal destacar la col·laboració i l’assessorament de l’expert en matèria Vicen Muñoz, vinculat amb la ciutat en aquest i altres aspectes.

La 19a edició del Premi coincideix amb la commemoració dels 20 anys del Museu del Calçat en les instal·lacions de la FICIA; una data assenyalada que aferma el suport de les quasi 30 signatures de calçat i de components que continuaran estant presents com a col·laboradores i el de patrocinadors com a BMW Mòbil-Begar, El Corte Inglés, FUTURMODA, l’Associació Espanyola d’Empreses de Components per al Calçat AEC i la de la fira MOMAD Shoes.