La meravellosa òpera de Giuseppe Verdi, La traviata es representarà el pròxim 6 d’abril a les 20 hores en el Auditori de la Mediterrània de La Nucia. És l’òpera més representada dels últims cent anys. És una òpera que es representa sovint en els millors teatres d’òpera del món, en el Metropolitan Opera House o en el Royal Opera House, amb les millors veus.

La història d’amor entre Violetta Valery i Alfredo Germont es converteix en mans de Giuseppe Verdi, amb el llibret de Francesco Maria Piave, en una de les més cèlebres amb una música que passa a ser mundialment coneguda amb el pas del temps, fins i tot pels qui no coneixen el món de l’òpera. L’escena del brindis forma part de la banda sonora de milions i milions de persones.

Verdi i Piave van prendre la novel·la de la dama de les camelias d’Alexandre Dumas, fill, en 1852 i la van convertir en un història d’amor i desacords, de sofriment i de malentesos amorosos, que quan es va estrenar a Venècia, en el Teatre La Fenice, el 6 de març de 1853, va causar revolada perquè retratava una història contemporània del segle XIX, deixant a un costat les ambientacions històriques decorats i caracteritzacions d’èpoques molt anteriors. I amb el pas del temps, La traviata ha passat a ser l’òpera més famosa, la de major èxit i la més representada de totes.

 

Director artístic: Rodolfo Albero. Soprano; Gema Scabal; tenor Rodolfo Albero; baríton, Andrés del Pi; en els principals papers, al costat d’altres veus.

Director musical: Francisco A. Moya. Orquestra Filharmònica de la Manxa i Cor Camerata Lírica. Escenografia, vestuari i producció: Camerata Lírica d’Espanya.

 

Preu: 25 euros.

 

Preu amb descompte: 20 euros. Per a estudiants, menors de setze anys, jubilats, pensionistes i acreditant Carnet Jove. També per a grups de 10 persones o més.

 

Entrades a la venda en taquilles del Auditori de la Mediterrània i a través de Instant Tiquet, web i telèfon: 902 444300 i en aquest enllaç directe: https://entradas.instanticket.es/lanucia/public/janto/