L’Associació Klías oferirà un concert demà amb Ascensión Padilla i Shlomo Rodríguez, i divendres serà el torn de l’Associació Liricomusical Ciutat d’Alacant amb l’actuació de Francisco y sus Mariachis

La Seu Ciutat d’Alacant comença el programa d’activitats per al nou curs acadèmic amb dos concerts aquesta setmana, dedicats a l’òpera romàntica i a la música mexicana.

El primer concert tindrà lloc demà dijous, 13 de setembre, a les 20 hores, a les instal·lacions de la seu de Ramón y Cajal, 4, de la mà de l’Associació Klías. En el concert «Loca por la ópera  en el romanticismo», la soprano Ascensión Padilla i el pianista Shlomo Rodríguez rememoraran un període històric que va intentar trencar el raciocini il·lustrat per a exaltar sentiments romàntics que justificaren un tipus de dona submisa, insatisfeta i malaltissa, incapaç d’aconseguir l’ideal amorós que marcava la societat. Dones que van quedar perfectament representades en personatges operístics com Lucia de Lammermoor, Elvira d’I Puritani o Violeta de La Traviata, entre d’altres.

La segona cita musical serà el divendres 14 a les 20.15 hores, també a Ramón y Cajal, 4. En aquesta ocasió la música mexicana serà la protagonista amb rancheras, huapangos, corridos i valsos, interpretats per Francisco y sus Mariachis, de la mà de l’Associació Liricomusical Ciutat d’Alacant.

L’entrada a les dues propostes musicals és gratuïta, limitada a la capacitat de la sala. 

Associació Klías

Klías Cultura és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal potenciar el coneixement científic de la cultura, la història, l’art, l’antropologia i la sociologia des d’una perspectiva de gènere. Klías Cultura divulga el coneixement de les disciplines relacionades amb la cultura, impulsa i dóna suport a investigacions capdavanteres per a suscitar l’interès per una societat igualitària i solidària. Per a fer-ho posa en marxa projectes propis i col·labora amb altres iniciatives i institucions afins.

Associació Liricomusical Ciutat d’Alacant

El seu fundador és el compositor alacantí Francisco Visconti, actual president i director, i els seus objectius són la difusió de la música clàssica, lírica i melòdica, així com la formació i promoció de joves valors de la cançó. L’associació organitza concerts per tota la província, amb obres de pel·lícules, sarsueles, òperes, etc., totes arranjades i orquestrades per Visconti.