El regidor de Patrimoni Històric i Hisenda, Rafael Almagro, acompanyat de Gregorio Canales, responsable de la Càtedra Loaces de la UA; de Ricardo i Carmelo Rives, representants del Fòrum Alacantí Germà Bernàcer; i Enar Ruiz Conde, directora de la Càtedra Germà Bernàcer, ha presentat aquest matí l’exposició ‘Germà Bernàcer, l’economista-humanista’ que romandrà oberta, fins al 9 de gener, a la Sala d’Exposicions CAM de l’Edifici Multiusos de l’Ajuntament d’Oriola.
Almagro ha ressaltat la figura de l’economista alacantí més universal agraint que l’exposició se celebre a Orihuela, ciutat on precisament té els seus orígens la Fundació CAM que “va nàixer de la desapareguda Caixa d’Estalvis de Monserrate. Amb ella es van realitzar innombrables activitats i accions socials a les quals destinaven molts dels recursos”. De la figura de Germà Bernàcer, l’edil oriolà ha manifestat que “necessite continuar descobrint-la. Al mateix temps que del que estic aprenent considere que, a més de ser un important economista, també era una gran persona”. Precisament, Rafael Almagro ha rebut de mans de Enar Ruiz Conde un monogràfic en el qual es recull tota la vida i trajectòria de Bernácer.
Aquesta mostra itinerant va començar el seu recorregut el passat 8 de novembre a Villena i des d’ací passarà per diferents seus i aules de la Universitat d’Alacant a la província. Ara li toca el torn a Orihuela i d’ací passarà a Elda, Ibi, Alcoi, Benidorm i Elx.
L’exposició està organitzada per la Càtedra Germà Bernàcer, el Fòrum de Debat Econòmic Germà Bernàcer i compta amb la col·laboració de la Fundació Mediterráneo i de la família Bernácer. Amb ella es vol difondre el perfil professional i humà a més del pensament i l’obra de l’economista-humanista alacantí més polifacètic i universal.
A Oriola se celebrarà també una taula redona en la qual intervindran importants empresaris. A més, Gregorio Canales ha anunciat que la UA ha convocat un concurs que amb el nom ‘Acosta’t a Bernácer a Orihuela’ es pretén animar als ciutadans a visitar l’exposició. Només cal acostar-se a aquesta mostra, triar un dels panells, fer-se una foto davant d’aquest i compartir-ho en les xarxes socials. Finalment es fa una captura d’aquesta publicació i s’envia per correu a catedra.loazes@ua.es