L’alcalde d’Orihuela, Emilio Bascuñana i el regidor de Medi Ambient, Dámaso Aparicio, han presentat aquest matí la nova senda per als vianants de la Microreserva de la Glea (Campoamor) en la costa oriolana, així com la creació d’una guia de camp amb la finalitat d’il·lustrar la riquesa vegetal present en aquest itinerari natural.

A aquesta presentació, que s’ha realitzat durant el “Dia Internacional del Medi Ambient”, han sigut presents també l’edil de Platges, Ramón López, i el regidor de Sanitat, José Galiano.

“Hui és un dia més que propicie per a vindre a aquesta zona tan bonica i per a posar de manifest aqueixa riquesa que tenim en el nostre municipi. Des de Barba-rossa fins a la costa, som molt afortunats i també tenim el compromís de protegir, cuidar i compartir aquest entorn amb tots els visitants”, ha manifestat Bascuñana.

Es tracta d’una renovació del paratge natural de la Microreserva de la Glea, que comprén 1 quilòmetre i mig de longitud, on s’ha condicionat i renovat aquesta zona situada en Orihuela Costa. “Obrim un espai que estava intransitable, i, sobretot, en un moment de desescalada per la crisi de la Covid-19 en la qual tothom necessita aqueixos espais verds”, ha assegurat Aparicio.

D’altra banda, s’ha publicat una guia de camp editada la Regidoria de Medi Ambient i centrada en aquest paratge, on s’alberga una espècie protegida i declarada vulnerable com jara cap de gat, “Helianthemum Caput-felis”, un xicotet arbust llenyós de fins a 30 cm amb el calze que recorda al capdavant d’un gat.

Com ha explicat l’edil de Medi Ambient, “aquesta guia informativa recull les 56 espècies representatives que podem trobar en el recorregut de 1,4 km de longitud en forma circular i que discorre al costat de la mar en la Microreserva”.

Quant a matoll, a més de jara de cap de gat, podem trobar moltes altres espècies entre les que podem destacar la albaida, la esparraguera, el tuero, la viborera, les jaras timó, la corona de frare, diferents espècies de jarillas, la siempreviva, el romer, la cua de gat, el poliol mascle, o el timó.

Tota la informació referent a la guia de camp es pot consultar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Orihuela (www.orihuela.es) on es podrà descarregar aquesta publicació que recull les diferents espècies de flora que conformen aquest paratge natural característic de la costa oriolana.

“Continuarem treballant en la línia mediambiental i promocionant tota la riquesa que tenim. Estem absolutament compromesos amb el medi ambient i volem que el nostre municipi el cuide i respecte”, ha finalitzat Emilio Bascuñana.

Condicionament de senda per als vianants

La Regidoria de Medi Ambient ha dut a terme en els últims mesos el projecte de condicionament de la senda per als vianants d’aquest itinerari de la Microreserva de Punta La Glea. Aquests treballs han comptat amb un pressupost total de 32.733 euros (IVA inclòs).

Aquest projecte ha consistit en la reposició d’escalons despresos dels accessos a la senda, reposició dels pals de fusta despresos del clos, substitució total de la corda de niló existent en el clos, subministrament de nous cartells informatius i renovació de la senyalística incorporant informació a més d’incloure un codi QR per a descarregar la Guia de Camp, reparació del paviment, retirada i cort de branques que envaeixen i dificulten el trànsit de la senda i l’eliminació de vespers.

L’edil de Medi Ambient ha recordat “la importància de dur a terme aquesta actuació per part de l’Ajuntament d’Orihuela per a condicionar i recuperar aquesta senda per als vianants, després dels greus danys patits per la DANA el mes de setembre passat, de manera que ara els nostres veïns, turistes i visitants poden gaudir d’aquest entorn natural de cara a la temporada estival”.