L’Ajuntament d’Oriola, al costat de l’Associació de Festes de Moros i Cristians ‘Santes Justa i Rufina’ i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Orihuela (EASDO), han organitzat un cicle de conferències amb el títol ‘El cartell de festes, expressió cultural de la celebració’. Les citades conferències s’impartiran, des del dijous 22 al 29 d’abril, en la sala d’actes de la Fundació CAM, i s’emmarquen dins dels actes de celebració de ‘World Design Capital València 2022’.

El president de l’Associació de Festes, José Vegara, ha ressaltat la importància d’aquestes conferències perquè “Oriola rep un esdeveniment dels pocs que se celebraran fora de la capital del Túria en el marc d’aquesta celebració de caràcter mundial. La col·laboració de la nostra associació amb la EASDO és molt estreta des de fa anys i la promoció d’aquesta i dels seus estudiants és, dins de les nostres possibilitats, una de les gestions que la nostra associació té sempre en l’agenda. Precisament, un dels arguments que esgrimim per a convéncer al comité que havien de donar suport a aquest projecte va ser la inclusió d’una activitat que es dirigira no sols als dissenyadors gràfics ja amb experiència sinó també als estudiants”.

Per part seua, el director de la EASDO, Juan José Pérez, ha destacat que “cultura, tradició i innovació es conjuminen en aquest cicle de conferències que vénen a ser una part de la col·laboració que mantenim amb l’associació de festes que beneficia tant als alumnes com a la cultura de tota Oriola. En aqueix treball de formació, nosaltres apreciem i agraïm que l’associació ens permeta mostrar el què fem i com ho fem amb els cartells de Moros i Cristians”.

María Isabel García, vicedirectora de la EASDO ha explicat que “referents a nivell nacional del disseny vindran a Oriola. Cada any nosaltres exposem el que fem amb les jornades de ‘Origina’, on obrim l’escola al nostre entorn, però per culpa de la pandèmia portem dos anys sense poder-les celebrar almenys podrem assistir a aquestes conferències i esperem que els nostres alumnes siguen el dia de demà els ponents d’aquesta mena d’actes”.

Finalment, l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, ha posat l’accent en la fortuna que té Orihuela per comptar amb una escola d’art en la qual els alumnes seran els grans dissenyadors del futur. “Aquestes conferències suposen posar a Orihuela en l’escenari internacional aprofitant la capitalitat mundial de València. Participar d’aqueix escenari suposa donar a conéixer la riquesa que tenim a la nostra ciutat. Agraïsc l’esforç que sempre fa l’Associació de Festes de Moros i Cristians per a posicionar sempre a Oriola en el més alt”.

Les conferències començaran el dijous, 22 d’abril, a les 12.00 h, amb Ibán Ramón que parlarà sobre ‘Cartells festius i d’àmbit cultural’; el dimarts, 27 d’abril, a les 19.30 h, Ángeles Vidal Guevara se centrarà en les ‘Singularitats d’Oriola en el cartell de festes’; per a finalitzar el dijous, 19 d’abril, a les 19.30 h amb Estudi Yinsen que versarà sobre ‘El cartell com a identitat’.

Per a poder assistir a aquestes conferències poden inscriure’s en el correu electrònic: protocolo@morosycristianosorihuela.com. Tota la informació en les xarxes socials de l’Associació de Festes de Moros i Cristians i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Oriola.

Més informació: https://www.wdcvalencia2022.com/es/