Oriola continua apostant per la seua candidatura com a Ciutat Creativa de la Literatura Unesco a través de la poesia i la solidaritat

Oriola continua apostant per la seua candidatura com a Ciutat Creativa de la Literatura Unesco a través de la poesia i la solidaritat

L’Alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, i les regidores de Cultura, Grans Projectes i Protocol, Mar Ezcurra, Sabina-Goretti Galindo, i Mariola Rocamora, respectivament, van assistir aquest dissabte al recital poètic solidari celebrat a l’Auditori de la Fundació Caja Mediterráneo, on una trentena d’escriptors es van donar cita per a mostrant el seu suport a la candidatura d’Oriola com a Ciutat Creativa de la Literatura de la Unesco, al mateix temps que es van recaptar fons per a les zones afectades per les inundacions del passat mes de setembre, mitjançant les entrades a l’esdeveniment de caràcter solidari, els beneficis del qual han sigut destinats a Creu Roja Espanyola.

L’edil de Cultura va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i va destacar que en aquests moments “és quan la cultura es fa més necessària, quan ha d’estar més present en el nostre dia a dia, i després del caos que hem viscut, hui estem entorn de les lletres per a ajudar-nos”. Així mateix, la regidora també va tindre paraules per a recordar al poeta oriolà Miguel Hernández, davant la commemoració de l’aniversari del seu naixement dimecres que ve, compartint que “sempre ens quedarà una mica d’aqueix fang que és terra i aigua d’Orihuela, d’aqueix mateix fang que era el nom vertader de Miguel Hernández”.

Seguidament, la presidenta de l’Associació d’Espanya Creativa i coordinadora de la candidatura d’Orihuela a Ciutat Creativa Unesco, Belén Diaz, va explicar la importància “d’apostar per aquesta candidatura que ha recollit importants suports de persones tan rellevants en el món de la cultura com el director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero o el exdirector general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, entre altres”, al mateix temps que va insistir que “Oriola té moltes possibilitats d’aconseguir el reconeixement i aquesta nit aquests trenta escriptors se sumen a aquesta candidatura amb els seus versos”.

L’acte es va desenvolupar amb el recital de poesia dels diferents escriptors assistents, els versos dels quals van ser alternats amb els vídeos de suport a la candidatura oriolana.

Després de finalitzar el recital, els poetes Rafael Soler (vicepresident de l’Associació Col·legial d’Escriptors ACE) i Miguel Losada, van ser els encarregats de realitzar una donació de llibres a la Biblioteca Municipal María Moliner, que els escriptors van anar deixant després de la lectura dels seus versos en l’escenari, i que van ser recollits per l’alcalde d’Oriola i per la regidor de Cultura.

Bascuñana va clausurar l’acte agraint “la solidaritat que continua arribant a Orola, aquesta vegada, de grans poetes i escriptors de diferents punts d’Espanya que no han dubtat a mostrar el seu suport a Orihuela, tant en la seua candidatura com Ciutat Creativa de la Literatura Unesco, com per a la seua recuperació després dels danys de la DANA”. En aquest sentit, el regidor oriolà va voler destacar que “Oriola té una gran història cultural i literària, encapçalada pel nostre poeta universal Miguel Hernández, i tenim molt a oferir a la resta del món si aconseguim el reconeixement de Ciutat Creativa de la Literatura Unesco, i és un projecte en el qual tenim posada la nostra il·lusió”.

Una trentena de poetes participants en el recital

Els poetes nacionals participants en aquest acte de suport a la candidatura i de caràcter solidari van ser Beatriz Russo, José Cereijo, Ada Soriano, Balbina Prior, Antonio Fuentes, Rafael Soler, Mª Jesús Fuentes, José Luiz Zerón, Carlos d’Ors, Francisco Javier Catalán, José Eliecer Marró, José Antonio Sabater, Pepa Nieto, Jon Andión, Antonio Galiano Correa, Juana Vázquez, Miguel Losada, Alejandro López, Manuel Neila, Socors Marbre, Nerea Sánchez i Nuria de Pablo, Manuela García, Elena Tabachkova, Sandi García, Alberto Caride, Gloria Díez, Engracia Sigüenza, Jesús del Real, i Javier Lostalé.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X