Oriola formarà part de la comissió de pobles i ciutats promotores del VIII Centenari del Naixement d’Alfons X ‘El Savi’ que es commemora el pròxim 23 de novembre. La Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va acordar, a proposta de l’Ajuntament de Toledo ciutat de naixement d’Alfons X de Castella i Lleó, la creació aquesta comissió per a desenvolupar diferents activitats per a donar a conéixer la figura d’aquest rei que va ser un autèntic intel·lectual que va promulgar el saber i va tindre una important labor com a unificador de les llengües.

En formar part d’aquesta comissió s’inicia un treball de col·laboració i cooperació entre els municipis que han estat vinculats a la vida del Rei Alfons X com és, entre altres esdeveniments en el cas d’Oriola, la reconquesta de la ciutat en el S. XIII (17 de juliol de 1242) per les tropes del llavors Infant Alfons de Castella (més tard Alfons X ‘El Savi’).

Entre els principals objectius destaquen facilitar un major coneixement i relació dels llocs vinculats a Alfons X; difondre la vida i regnat d’Alfons X, potenciant programes educatius i culturals que permeten un major coneixement i difusió dels valors de la seua obra en l’entramat educatiu i social; i promoure una política cultural que s’ajuste a aquests objectius.

Per al regidor de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Oriola, Rafael Almagro, “és una gran notícia per a Orihuela com a Ciutat Alfonsí el que formem part d’aquesta comissió ja que servirà per a aprofundir més en la importància que va suposar per al nostre municipi el Rei Alfons X ‘El Savi’ i estrényer llaços amb altres ciutats i pobles que van guardar relació amb ell”.