L’Ajuntament d’Oriola, a través de les seues regidories de Comerç i Turisme, al costat de l’Associació de Comerciants del Municipi d’Oriola (ACMO) han organitzat El I Concurs d’Arròs i Crosta que se celebrarà durant la setmana del 22 al 28 de novembre i culminarà, aquest últim dia, amb la preparació del plat en directe per part dels tres finalistes dels quals eixirà el guanyador, a més de tallers infantils, música en viu, degustació, matalassets…
El regidor de Comerç, Víctor Bernabéu, ha ressaltat la importància de la gastronomia dins del nostre municipi. “Amb aquest esdeveniment pretenem donar un impuls al sector hostaler d’Orihuela, que tan castigat ha estat per culpa de la pandèmia de la COVID-19, a més de promocionar el nostre plat més important com és l’arròs i crosta”.
El I Concurs Gastronòmic Arròs i Crosta d’Oriola tindrà un format innovador amb un jurat que visitarà al llarg de la setmana als diferents restaurants participants. D’ells eixiran tres finalistes que el diumenge, 28 de novembre, cuinaran el seu arròs i crosta en un showcooking en la Plaça de Cubero que també serà transmés en directe per televisió. “Un dels nostres xefs més reconeguts Tomás López farà de mestre de la cerimònia de la qual eixirà el guanyador. A més, gaudirem de concursos infantils i música directe perquè els més joves puguen aprendre a cuinar aquest plat tan popular i oriolà mentre se’ls passen bé”, ha comentat Ascensio Pérez, president de la ACMO.
Per a poder participar és necessari que es tracte d’un restaurant del municipi d’Oriola i inscriure’s abans del 20 de novembre en el correu electrònic acmo@acmo.net o a en les xarxes socials de l’associació en facebook o instagram. Hi haurà un reconeixement per a cadascun dels finalistes i per al guanyador un premi de 500 euros per a poder gastar en el comerç associat de ACMO.
Finalment, la regidor de Turisme, Mariola Rocamora, considera que la unió fa la força i amb aquesta mena d’iniciatives queda patent que “tots tenim un mateix objectiu com és posicionar el plat d’arròs i crosta com a denominació d’origen Orihuela, lligat a les nostres festes i el principal de la gastronomia oriolana”.
En aquest esdeveniment gastronòmic han col·laborat també l’Associació de Cuiners i Reposteros d’Alacant i ‘Los Blusones d’Oriola.