Ángel Noguera, regidor d’Infraestructures, ha informat de la presentació, davant l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) del projecte per a optar a la candidatura de Senderes Blaves amb la Sendera Blava “Passeig Cap Roig” que discorre pel litoral oriolà entre La Caleta i Cala Capità.

Aquesta iniciativa municipal ha comptat per a la seua materialització amb la col·laboració Universitat Miguel Hernández, la FAOC (Federació d’Associacions d’Orihuela Costa-Alacant) i l’Institut Ecològic del Litoral.

Ángel Noguera ha indicat que “aquesta iniciativa està dirigida a la recuperació de sengles litorals per a convertir-les és valuosos espais per a l’educació ambiental i el desenvolupament d’activitats sostenibles que acosten als nostres visitants els valors ambientals i patrimonials de l’entorn de les platges amb Bandera Blava”.

Per part seua, Luisa Boné, regidora de Platges, ha expressat la seua satisfacció per aquesta iniciativa, que “parteix de la base de les 11 Banderes Blaves que tenen les 11 platges d’Orihuela, ja que és necessari disposar de les Banderes Blaves per a poder optar a les Senderes Blaves”.

Cal destacar que la sendera “Passeig Cap Roig” presenta gran interés pels materials geològics que componen els penya-segats i les platges, així com el gran valor patrimonial històric i arqueològic, com la Torre de Cap Roig, edificació militar tipus torre guaita del segle XVI, catalogada com a Bé d’Interés Cultural.

Al llarg de tot el recorregut es pot gaudir del paisatge marí, des de Cap Roig fins a la Mànega de la Mar Menor i Illa Grosa, observant les ombres en l’aigua de les prades de Posidònia Oceànica, així com la vegetació autòctona i endèmica adaptada als ambients litorals i la fauna i les espècies d’ocells marins.

A aquest projecte de Sendera Blava s’aniran sumant uns altres com el del Riu Naixement, amb la finalitat dotar al litoral oriolà d’un nou atractiu per a visitar la costa oriolana durant qualsevol època de l’any.