L’edil d’educació María García al costat del director del Conservatori Professional de Música d’Oriola, Juan Manuel Zaragoza, ha presentat les activitats que commemoraran el 40 aniversari del Conservatori. García ha recordat que el Conservatori va començar la seua marxa com a Patronat Municipal i en 1982 va ser autoritzat com a centre de música de grau elemental, obtenint així el reconeixement de validesa acadèmica en els ensenyaments de conservatori de música (Reial decret de 15-12-1982, (BOE de 30-12-1982). “En l’actualitat en el centre s’imparteixen els ensenyaments elementals i professionals de Música a 300 alumnes-as i el seu objectiu fonamental consisteix en la formació d’aquells alumnes que tenen la intenció de dedicar-se professionalment a la música en alguna de les seues múltiples especialitats. En aquest any especial es pretén reconéixer el treball i dedicació tant dels docents com dels alumnes-as que han passat en aquests 40 anys” afirma García.
El director del centre Juan Zaragoza ha revelat el disseny del nou logotip que acompanyarà a totes les activitats que s’exerciran des del pròxim 17 de maig i que s’allargaran fins al mes de desembre. “En principi s’ha tingut en compte la grafia de les ones sonores, fonamentalment la corda de guitarra, s’ha pres també les figures musicals de negra i blanca i la forma que actualment teníem com a logotip que és la Llotja amb el Conservatori, estiga serà el nostre nou logotip que és negre i un color no del tot blanc que simula al color de les antigues partitures” ha explicat Juan Manuel Zaragoza.
L’acte inaugural d’aquest 40 aniversari serà el pròxim 17 de maig amb un festival de bandes de les localitats veïnes d’Almoradí i Torrevella en el Teatre Circ a les 18:00h, mentre Juan Zaragoza a segura que la resta d’activitats “s’ha pretés que siguen protagonistes els antics alumnes/as del conservatori que han acabat la carrera i han seguit la seua activitat musical doncs que siguen ells els vertaders artífexs d’aquesta commemoració”. Finalment, des de la regidoria d’Educació han volgut informar també que ja s’ha obert el termini d’inscripció d’ensenyaments professionals del conservatori, des del passat 9 de maig i fins el pròxim dia 20 ja es poden inscriure tots els xiquets-as que tinguen inquietud a complementar la seua formació curricular.