La regidora de Turisme i Festivitats, Mariola Rocamora, ha presentat aquest divendres els actes organitzats amb motiu de les festes patronals en honor a La Nostra Senyora de Monserrate. L’edil va estar acompanyada per Gonzalo Montoya, secretari de la Archicofradía de La nostra Senyora de Monserrate, qui va ser l’encarregat de revelar els actes litúrgics i religiosos que se celebraran en els pròxims dies. I és que enguany es commemora el centenari de la declaració de la Patrona de la Ciutat d’Oriola, mentre que al maig de 2020 es complirà el centenari de la seua coronació, “dues efemèrides que emmarquen els actes previstos fins a setembre de 2020”, ha indicat Rocamora.

Així, la programació d’aquest mes de setembre començarà dijous que ve 5 amb el tradicional romiatge per al trasllat de la patrona des del seu Santuari fins a la Catedral a les 21.00 hores. Prèviament al trasllat tindrà lloc la missa en el Santuari, mentre que a les 22.00 hores començarà el concert serenata a càrrec de la Banda de Filarmonía d’Oriola (ACAMDO) amb l’espectacle musical titulat “El Guateque”, “amb grans èxits que ens traslladaran als anys 60, 70 i 80”, ha assegurat l’edil, i l’escenari de la qual serà la Plaça Ramón Sijé. A més, abans de l’inici del concert, s’interpretarà la nova marxa composta per Miguel Ángel Aniorte, dedicada la Patrona amb motiu del seu centenari, titulada “Verge Coronada de Monserrate”.

El diumenge 8 de setembre, a les 12.00h hi haurà un volteig general de campanes, mentre que a les 19.00h serà celebrarà la missa i a les 20.00 hores començarà la processó en honor a la Verge de Monserrate, amb eixida des de la Catedral, passant pels carrers Loaces, Calderón de la Barca, Sant Pasqual, Colón, Ramón y Cajal i acabant en la Catedral.

D’altra banda, el dissabte 14 de setembre serà el Besamanto i a les 20.30 hores se celebrarà la primera Ruta La nostra Senyora de Monserrate, organitzada per la Regidoria de Turisme, amb eixida des del Santuari de la patrona fins a l’Ermita del Carrer de Dalt on es relatarà la història, la llegenda i la tradició. La regidor de Turisme ha indicat que les persones interessades a participar en aquesta ruta gratuïta poden realitzar la seua reserva en l’Oficina de Turisme i en els telèfons 96-530-46-45. En aquest sentit, l’edil ha avançat que en els pròxims dies “presentarem un facsímil que reculla tota la informació d’aquesta ruta i que servisca de guia per a conéixer millor a la nostra Patrona”.

Posteriorment, a les 22.00 hores tindrà lloc el concert gratuït del grup “Etern Mecano”, en la plaça Ramón Sijé.

El diumenge 15 de setembre se celebrarà el trasllat processional de la Patrona en el seu retorn al seu Santuari des de la Catedral a les 20.00 hores.

Dolços de la Patrona

La Archicofradía ha organitzat com a novetat enguany l’activitat de Dolços de la Patrona que tindrà lloc del 13 al 15 de setembre i “consistirà en l’elaboració de dolços commemoratius per part de les diferents confiteries d’Oriola, en homenatge a la Verge de Monserrate”, tal com ha explicat Montoya, qui ha agraït a l’Ajuntament d’Oriola la seua col·laboració en l’organització de la programació.