María García, regidora de Comerç, ha presentat l’esdeveniment “Orihuela, un comerç d’història” que tindrà lloc el divendres 21 octubre -de 17 a 21 hores- i dissabte 22 -de 10.00 a 13.30 hores-  al llarg del carrer Major per a dinamitzar i promocionar el comerç de la ciutat i a més, commemorar el dia del comerç local, que se celebra el 25 d’octubre. “Oriola, un comerç d’història” recrearà l’Oriola comercial de finals del segle XIX i  principis del XX, “ara és el moment de posar en valor aqueixa esplendor, actualitzar-lo i fer, amb les activitats programades, que aquest carrer torne a ser el que en el seu moment va ser. Volem que la gent s’involucre amb l’ambient que es recrearà i sobretot, que visiten els comerços de la zona”, ha anunciat l’edil.
Un arc instal·lat al començament del carrer Major convidarà als visitants a endinsara en un comerç “d’època” ambientat amb actors, decorats i animacions, alhora que hi haurà diferents animacions per la Plaça Nova i per “la volta als ponts”. Així, l’esdeveniment comptarà amb activitats destinades per a gaudir en família durant les dues jornades,  “tindrem tallers infantils, tallers sobre com fer jardineres amb corda trenada, taller de germinació, elaboració de mini pizzes per als més xicotets, sarsuela en directe  i animació protagonitzada per actors que recorreran el carrer Major i annexes, xanquers i malabaristes”, ha anunciat Juan Carlos Redondo, de l’empresa “La Xiqueta Crega”.
Així mateix, l’Escola Municipal de Dansa d’Oriola col·laborarà en aquest esdeveniment, el divendres a les 18.30 en la plaça del Salvador, amb la representació de tres peces, “una d’elles és L’Intermedi de Les noces de Luis Alonso i dues peces de ball espanyol que van tindre molt d’auge en el segle XIX i  XX per a representar la dansa espanyola que es feia en aqueixa època amb la participació de 22 alumnes”, ha explicat María Jesús Ruiz, directora de l’Escola Municipal de Dansa.