Aquest és un llibre publicat per l’editorial Kalandraka amb una meravella i delicadesa exquisides. I ens porta quatre delicioses i tendres històries:

-Què es posarà Osset?

-La sopa d’aniversari

-Osset va a la lluna

-El desig d’Osset

Osset troba en la seua pròpia pell el millor remei per a suportar el fred. Perquè a vegades no hi ha res millor per a créixer que el que un porta dins de per si, sense afegits ni artificis. D’ací la necessitat de tindre una bona mare que et faça creure en tu mateix.

Mamà Óssa no s’oblida de res, sempre està present en la vida d’Osset, per darrere, sense cridar molt l’atenció. I més en aquesta ocasió que és el seu aniversari.

Osset té molta imaginació i es munta un viatge a la lluna, i la seua mare, com no podria ser d’una altra manera, li acompanya en aquest procés d’imaginar, perquè acompanyar també és una manera d’educar.

Osset té desitjos irrealitzables, però la seua mare, molt amorosament, canalitza aquests i per fi, Osset troba un que és possible: que Mamà Óssa li conte un conte que tracte de les coses que fa ell.

Tendres i molt delicades aquestes històries el protagonista de les quals un Osset connecta de seguida amb les tirades dels xiquets i xiquetes que són xicotets, i perquè no, d’alguns adults. Les il·lustracions perfilen una escriptura més del text, una forma molt personal d’enriquir la història, dimensionen el relat i l’obrin a una altra realitat. Són dibuixos molt refinats, amb sabor antic, una mica barrocs, i amb essències de l’època victoriana, clàssics i molt bells, que ens recorden als gravats. Blancs i negres, blaus suaus , marrons i marrons, colors que ens traslladen a una altra èpoques màgiques, però molt pròximes per a la infància dels nostres temps, que tan necessitats estan d’aquestes obres tan exquisides.

 

Escrit per :Else Holmelund Minarik

Il·lustracions de : Maurice Sendak

Editat per : Editorial Kalandraka