La Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi acull aquest dissabte 24 de setembre, a les 20 hores, l’espectacle de dansa ‘Vigor Mortis’ de la Companyia OtraDanza. Activitat emmarcada en el tercer Festival Provincial de les Arts Escèniques que organitza la Diputació Provincial d’Alacant.
Qui no s’ha preguntat alguna vegada si existeix el més enllà? ‘Vigor Mortis’ ens parla d’aqueix altre costat, del desconegut. Un relat de malsons i ensomnis, un tragicòmic viatge del cel a l’insondable de l’ànima humana. Una expulsió de l’estatge com a metàfora de desterrament de la pròpia vida.
L’espectacle conjumina el llenguatge teatral, més pròxim a la gestualitat i la manyaga, i el llenguatge de la dansa, vist des de la plasticitat i l’abstracció. Representa la vida de dues persones a la seua casa, el seu estatge, la seua quotidianitat. Un trio, entre la casa i els seus habitants, per moments plaent, per moments tragicòmic. ‘Vigor Mortis’ ens mostra com quedem atrapats en llocs i quina petjada deixem en ells. Un espectacle surrealista, on cap la poesia, el moviment i la narrativa.
Asun Noales signa la direcció artística i protagonitza aquest espectacle de dansa al costat de Carlos Fernández. La dramatúrgia és a càrrec de Rulo Pardo i l’escenografia per a Luis Crespo.
Des de la regidoria de Cultura de l’Alfàs, l’edil Manuel Casado ha volgut convidar a la ciutadania de l’Alfàs i comarca a assistir. “Aquest espectacle de dansa va guanyar tres Premis de l’Arts Escèniques de la Generalitat en 2020, els de Millor Ballarina per a Asun Noales, Millor Ballarí per a Carlos Fernández i Millor Escenografia per a Luis Crespo, i arriba a l’Alfàs de la mà de la Diputació d’Alacant”, ha assenyalat.
L’espectacle tindrà lloc el dissabte 24 de setembre, a les 20 hores, a l’auditori de la Casa de Cultura. L’entrada és lliure i gratuïta, fins a completar aforament.