Dissabte passat la gran dama i viatgera de la lírica Ainhoa Arteta va triomfar en el Auditori Teulada Moraira.

Sobre l’escenari d’aquest far obert a la cultura va tindre lloc el recital “Cantares viatgers” que la soprano basca va oferir, al costat del seu pianista Javier Carmena.

La soprano basca, reconeguda internacionalment va enamorar a un públic totalment entregat en tot moment. I és que el repertori oferit per a l’ocasió va ser del grat de tots. Amb obres d’autors espanyols com Isaac Albéniz, Federico García Lorca, Fernando Obradors, Francisco Asenjo Barbieri i Enrique Granados.

Amb el seu bell color vocal carregat d’emoció i intensitat i demostrant una gran excel·lència tècnica va aconseguir fregar l’ànima dels espectadors en cadascuna de les seues cançons.

El moment final de la nit va ser molt aplaudit entre els assistents, ja que Arteta va voler dedicar una ronda a les dones, celebrant així el Dia de la Dona, “perquè tots tenim una dona en la nostra vida que ha sigut un gran exemple com les nostres mares, àvies, besàvies, germanes…” Interpretant algunes de les àries de les òperes més conegudes i que ella mateixa ha interpretat en nombrosos teatres per tot el món. Va delectar als assistents amb l’ària “Tosca” de Puccini, “una de les òperes on es reflecteix a una dona molt forta que es creix i tira avant davant el més atroç que pot haver-hi”. Va continuar amb “Carmen” de Bizet, i ho va fer recorrent el pati de butaques acostant-se al públic.

Va clausurar la ronda de bises amb la interpretació de la cançó espanyola “D’Espanya vinc” de la sarsuela “El xiquet Jueu” del compositor Pablo Luna.

Més de dues hores de recital on es va veure a una Ainhoa Arteta còmoda sobre l’escenari i a un públic encantat. Una simbiosi que ens va deixar una vetlada molt especial.