L’artista local Paco Martínez Catalán ha donat una de les obres exposades en “El vers mut de l’òxid” durant el mes de maig en la Kakv perquè forme part de l’inventari municipal d’obres d’art.

La regidora de Cultura, Victoria Hernández ha signat l’acta de recepció d’una obra de Paco Martínez Catalán inclosa en la seua col·lecció “El vers mut de l’òxid”. Una col·lecció de quadres elaborats amb tècnica mixta on s’utilitzen diferents materials com a ferro, fusta o teles. “Es tracta de poesia visual, la poètica dels objectes que un es troba en el dia a dia”, ha assenyalat el director de la Casa de Cultura, Pepe Ayelo.

La col·lecció va estar exposada a la sala d’exposicions de Kakv entre el 17 de maig i el 17 de juny. El quadre donat està compost per dues parts que ajuden la seua mobilitat i col·locació ja que és l’obra de major dimensió de la col·lecció exposada. “Agrair a Paco Martínez Catalán per la donació a l’ajuntament d’aquesta obra tan interessant”, ha destacat l’edil de Cultura.

El vers mut de l’òxid prové de les paraules de Leonardo da Vinci, “la pintura és poesia muda, la poesia pintura cega”. Paco Martínez Catalán utilitza objectes oposats als quals afig la degradació de l’òxid a la matèria. La seua col·lecció de 28 obres submergeix a l’espectador, entre llums i ombres, en el bell silenci d’una decadència incontestable, la matèria oxidada.

“La meua vida ha estat sempre relacionada amb l’art com a aficionat”, ha assenyalat l’artista qui remarca que “el meu plaer ha sigut realitzar-lo” en relació a una col·lecció realitzada al llarg de més de quinze anys. Paco Martínez Catalán és arquitecte de professió i la seua relació amb diferents branques artístiques està molt present. És coneguda la seua faceta com a dibuixant, encara que no tant la seua afició a la fotografia. Seues són les imatges realitzades a la Casa de Cultura, abans de la seua inauguració fa més de 30 anys.