El dibuixant Paco Roca (València, 1969), Premi Nacional de Còmic en 2008 per la seua novel·la gràfica Arrugas (2007), ha desenvolupat un projecte específic per a la galeria 6 de l’IVAM. Una aposta que analitza i expandeix les possibilitats expressives del còmic com a disciplina artística, dins del discurs consolidat al voltant del nové art pel Institut Valencià d’Art Modern que rep el nom de Diari del Dibuixant El Dibuixat.

El còmic abandonarà la comoditat de la pàgina de paper perquè siguen les pròpies parets de la sala l’espai en blanc pel qual estendre’s, ocupant la galeria G6 i prenent vida pròpia per a desbordar la pròpia sala i reivindicar l’art del còmic per tot el museu.

Els inicis de Paco Roca com a il·lustrador es van vincular a la publicitat i el disseny gràfic, per a posteriorment desenvolupar una carrera d’èxit en el camp del còmic que, des de les pàgines de la revista L’Escurçó, on va publicar les seues primeres històries li han portat a collir els premis més importants del còmic amb les seues novel·les gràfiques. Encara que la seua obra ha protagonitzat diverses exposicions antològiques, El dibuixat és el seu primer projecte desenvolupat directament per a un museu.