La nit de dijous 26 de novembre, com s’esperava, al Teatre Calderón i abans de l’inici de la funció “La Tortuga de Darwin”, de Juan Mayorga, a càrrec de Teatre Circ  i el festival Teatram, s’ha fet pública  l’acta de veredicte del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés.

El Premi ha distingit l’autor valencià Paco Romeu, en disputada lluita de finalistes, amb l’obra GULLIVER CAPTIU. Un text que, en paraules del Jurat, té molt bona factura i també pot ser ben acollit per públic jove, amb el qual pot connectar ràpidament, i destaca alhora pel nivell literari i per les possibilitats i l’interès quant a possible producció escènica.

El veredicte ha sigut unànime i el Jurat el formaven Salvador Bataller, Francis López Sanchis i Pau Alabajos, aquest últim el guanyador de l’edició anterior.

A la convocatòria 2020 s’havien presentat 62 originals procedents de tot l’àmbit lingüístic català/valencià. Una participació més nodrida d’allò habitual i que fa notar l’interès dels creadors de textos dramàtics pel certamen degà de l’escriptura teatral en la nostra llengua.

Paco Romeu suma, així, el guardó alcoià a molts altres reconeixements que ha rebut els últims anys, com ara els Ciutat d’Alzira, Escalante de València, SGAE de Teatre Infantil, Fundación Autor, Buero Vallejo, Tirso de Molina… i altres.  Una ploma, com podem comprovar, que està en un bon moment i s’incorpora ara al llarg nombre de guanyadors del Premi Ciutat d’Alcoi, certamen que s’acosta als cinquanta anys d’existència en 2021.

La dotació és de 8.000 euros i, a més, l’Ajuntament propicia l’edició de l’obra i té el compromís d’incloure-la en la Mostra de Teatre següent si arriba als escenaris. Precisament el pròxim 4 de desembre es presentarà “Hotel Fontana”, l’obra guanyadora de 2019, també editada per Bromera; un camí, el de l’edició, que s’encetà per a aquest “Gulliver captiu” de la mà del Premi d’Alcoi.