L’Ajuntament d’Alacant no té constància oficial de la decisió del director del Teatre Principal, Francesc Sanguino, de dimitir i únicament l’ha coneguda a través dels mitjans de comunicació.

La regidora de Cultura, María Dolores Padilla, ha expressat el seu respecte a la decisió personal adoptada per Sanguino, després de ser proposat pel Partit Socialista per a encapçalar la candidatura a l’alcaldia d’Alacant, encara que lamenta haver tingut coneixement de la mateixa a través dels mitjans de comunicació. Padilla ha assegurat que la renúncia del director del Teatre Principal “no afectarà la seua gestió ni a la programació atés que la Regidoria de Cultura continuarà vetlant, com ha fet fins ara, pel normal desenvolupament de totes les seues activitats. La nostra implicació, com no pot ser d’una altra manera, serà total perquè el Teatre Principal continue en la línia de millora econòmica, qualitat i diversitat de la seua programació en la qual està compromés des que jo sóc responsable de l’àrea de Cultura”.

La regidora de Cultura ha anunciat que promourà una reunió amb els altres copropietaris del Teatre Principal per a analitzar la situació creada i prendre les decisions necessàries amb vista a la consolidació del Teatre Principal d’Alacant tant en la seua gestió econòmica com en la qualitat i diversitat de la seua programació.