El Consorci de Museus ha presentat a Palau Altea “Escenografias de la realitat. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana”. Una mostra d’onze obres d’artistes valencians propietat de la Generalitat Valenciana. L’exposició l’ha inaugurat el director del Consorci, José Luis Pérez; l´edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez i l´alcalde, Diego Zaragozí.

Com ha explicat el director del Consorci de Museus de la Generalitat, “l’exposició reuneix obres adquirides per la Conselleria de Cultura i Esport per a la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. Dels onze artistes que componen esta mostra, quatre són nascuts o residents a la província d’Alacant: Elena Aguilera, Josep Pedrós i Ginestar, Massimo Pisani i Silvia Sempere. Carmen Ortiz, Joan Sebastià, Oliver Johnson, Pepa López Poquet i Rebeca Plana tenen lloc de naixement o residència a la província de València, mentre que Laura Palau i Pascual Arnal són de Castelló.

Escenografia de la realitat explora els conceptes d’espai, casa i memòria com a elements determinants en la configuració de la identitat. La mostra reuneix artistes de diverses generacions, amb diferents plantejaments tècnics i estilístics, generant una visió polièdrica de la nostra essència individual i com a societat.

“La col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana ens permet fer un recorregut al llarg del nostre territori i donar a conèixer la mirada de molts dels nostres i les nostres artistes, combinant estils i generacions. Creiem que este conjunt creixent d’obres contribueix a enriquir la nostra identitat com a individus però també com a societat, precisament dos conceptes sobre què pivota esta mostra”; ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont en el transcurs de la seua intervenció.

Per part seua, l’edil de Cultura ha donat la benvinguda als presents, entre els quals hi havia diversos regidors de la Corporació Municipal, amants de l’art i alumnes del CP Les Rotes, alhora que ha agraït al Consorci de Museus i el seu president haver portat fins a Altea esta mostra d’art contemporani que Pepa Victoria Pérez qualifica de “testimoni de la riquesa cultural i artística que la nostra comunitat té per oferir al món”.

“L’exposició que hui inaugurem és un viatge emocionant cap a allò inexplorat. Cada obra de les presents representa una porta a noves dimensions de la creativitat humana. Els visitants tindran l’oportunitat de submergir-se en estes obres d’art que desafien les convencions i qüestionen les nostres percepcions preestablertes”; ha apuntat la responsable municipal de Cultura.

L’edil ha conclòs convidant tothom a visitar esta mostra “amb ulls curiosos i cors oberts. Que esta mostra de la nostra herència cultural i la creativitat contemporània inspire converses, reflexions i el més important, un sentit d’estima cap al poder de l’art per desafiar i transformar la nostra comprensió del món”.

Més informació:

https://www.consorcimuseus.gva.es/exposicion/escenografies-de-la-realitat-col•leccio-dart-contemporani-de-la-generalitat-valenciana/