El músic i compositor espanyol Pancho Varona arriba aquest dissabte 18 de gener, a les 20 hores, a l’auditori de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi amb ‘Ruta 52’, un espectacle íntim i pròxim en el qual repassa tota la seua carrera artística.

Varona porta 37 anys al costat de Joaquín Sabina, amb qui ha creat més d’un centenar de cançons, a més d’acompanyar-li com a músic en totes les seues gires. També ha treballat com a compositor per a artistes de la talla de Llum Casal (No m’importa res, Inés); Ana Belén (Peixos de ciutat, Camí de tornada, Com una núvia); Miguel Ríos (Directe al cor); Manolo Tena (Vull beure i no oblidar, Les mentides del vent); Christina Rosenvinge; Cristina de la Vall; Passió Vega, Estopa, Martínez Ares, i molts més.

En aquest espectacle, “la gent descobrirà el que no sap de les cançons que tots sabem”, ha destacat el regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado, durant la presentació de l’esdeveniment al costat dels promotors Miguel Ángel Fernández i Manuel Troncoso, de Mascarat Produccions.

Pancho Varona va pertànyer a la ja dissolta banda Viceversa, encara que ha sigut especialment conegut per ser acompanyant de Joaquín Sabina al costat d’Antonio García de Diego, a més d’haver col·laborat en la composició de molts dels seus temes. També ha compost cançons per a molts altres artistes i produït alguns discos de Estopa al costat de García de Diego. En solitari va traure un disc homònim en 1995.

En ‘Ruta 52’, Varona es puja a l’escenari amb la seua guitarra i interpreta molts temes del repertori sabinero i d’altres artistes. A més, “va contant anècdotes d’aqueixes cançons que tots coneixem, com van sorgir, com es van gravar”, ha assenyalat Miguel Ángel Fernández. Un espectacle molt pròxim amb el públic, en el qual tots l’assistents podran conéixer de primera mà les històries que hi ha darrere de cada lletra i cada melodia.

Les entrades -12 euros anticipada i 15 euros el dia de la funció- es poden adquirir en la taquilla de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, i a través de la plataforma www.yalastengo.com.