La d’Abel Esgá és una de les marques que més expectació ha vingut generant en els últims anys en el circuit de la moda alacantina, les seues presentacions a Alacant Fashion Week són esperades i comentades per part de premsa, bloggers i públic. Tota signatura ha de tenir un univers propi i Abel en aquest sentit ha tingut molt clar des del principi que el seu univers creatiu és prioritari a l’hora d’afrontar les col·leccions.

Acabem de veure en la quarta edició de la setmana de la moda d’Alacant la seua nova creació Maskarician, i hem volgut conèixer d’a prop l’actualitat de la seua inspiració.

Pregunta: Abel, entrevistar-te para El Blanc és especial perquè la teua és una de les signatures amb les quals més he compartit esdeveniments, impressions i fins a confidències, dins del que s’ha vingut cridant el disseny emergent alacantí. Començarem fort, com veus el nostre panorama moda?

Resposta: Veig que estem començant a tenir una gran projecció tant a nivell nacional com a internacional, signatures alacantines estan traspassant fronteres i existeixen més esdeveniments de moda que fa uns anys arrere.

P: Què caracteritza la col·lecció estiu 2019 que presentes en la nova edició d’Alacant Fashion Week?

R: La col·lecció està inspirada en un ball de màscares venecià, on la gent juga amb les aparences i juga a ser qui no és, així que la col·lecció es caracteritza per les asimetries dels vestits, que depenent des d’on es miren poden semblar d’una manera o una altra, a més dels grans volums en les faldilles característics dels vestits d’època. Una altra gran característica són les cintures ajustades i tocs d’òpera que atorguen i emfatitzen encara més la feminitat.

Desfile Albel Esga #AFW 2018. Foto: Javi Alonso

Desfile Albel Esga #AFW 2018. Foto: Javi Alonso

P: Dissenyes i confecciones des de Benidorm, una ciutat complexa mentre que parteix de l’any sembla una metròpoli imparable, omple fins als topalls per a l’oci estiuenc. Ha marcat d’alguna manera la teua creativitat aqueix entorn proper?

R: La veritat és que sí, la influència del mediterrani influeix en nosaltres sense ser conscients. En el meu cas, he viscut sempre a Benidorm, la primera ciutat espanyola on es va permetre l’ús del bikini durant el franquisme, i posteriorment la primera ciutat on va ser permès fer topless. He anat a la platja tots els estius com qualsevol xiquet xicotet i per a mi és alguna cosa molt normal veure una dona quasi nua amb el pit a l’aire, per la qual cosa a l’hora de dissenyar no tinc pudor a crear transparències.

P: Com definiries avui dia l’univers Abel Esgá?

R: Un univers de conte i fantasia, on cada dona és única

P: En un moment com el present en què vivim envoltats de gran saturació de productes moda, Quin paper crees que deberiamos atorgar a l’alta costura en les nostres vides? Estem veient la tornada del gust per la costura o és un miratge?

R: Hauríem d’atorgar-li una gran importància, doncs la confecció a mesura i el disseny exclusiu ens definiria a cada persona, sent d’aquesta manera un ésser únic en el món, doncs cada persona és diferent a una altra.

P: Què crees que ens falta i què ens sobra quant a disseny en una província com la nostra on existeixen tantes signatures de roba, calçat, etc…?

R: Crec que ens sobra creativitat i que ens falta conjuminar forces entre els diferents sectors del tèxtil per a fer-nos encara més visibles.

P: On podem trobar les teues creacions?

R: Contactant amb mi a través de la web abelesga.com o en xarxes socials facebook.com/abelesgacouture i en instagram @abelesga

Foto principal: Manuel A. Velandia