Elx Cultura, aquesta setmana porta molta música i teatre per a tots els gustos i edats. El Gran Teatre compta amb música clàssica, dansa, cobla i sarsuela. La Llotja, amb un musical i blues. A L’Escorxador arriba teatre i tallers. Teatre infantil en la tramoia i en les biblioteques, on a més hi ha tertúlia, i teatre musical infantil en els barris i pedanies. A més, filmoteca, documental i cinema infantil en l’Odèon i exposicions.

Aquesta setmana el Gran Teatre s’omple de música, per a tots els gustos, amb 4 espectacles que comencen el dijous, a les 20.30, amb el segon concert del cicle dedicat a Claude Debussy que té un preu de 4 euros. El divendres, a les 21.00, per un preu de 8 a 12 euros, la música ve acompanyada de dansa amb l’obra Las Muchas que parla de fragilitat, d’aquesta que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus social, que ja deixen d’estar en el mercat oficial, però que estan més vius que mai i són, sobretot, més lliures: cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera. L’obra parla sobre deixar-se escoltar i deixar-se travessar per les experiències viscudes: físiques, emocionals, accidentals, polítiques, d’encobriment i de compromís. Las Muchas és un espectacle de xicotet format construït amb veïnes del poble on resideix la companyia. L’espectacle va acompanyat d’un taller previ de 4 dies amb dones locals de més de 60 anys. La música continua el dissabte, a les 20.00, amb el concert de Pasión Vega, dins de la seua gira 40 Quirats, les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 40 i 50 euros. I la setmana musical del Gran Teatre acaba dedicada a la sarsuela, el diumenge, a les 19.00, amb la interpretació de la Dogaresa de la Coral Il·licitana, amb entrades d’entre 16 i 20 euros. La venda anticipada d’entrades per a tots aquests esdeveniments està disponible en les taquilles del teatre i en Instanticket.

D’altra banda, la sala cultural de La Llotja explica, durant tota la setmana, amb actuacions concertades amb centres educatius de l’obra de teatre i dansa El ReyLeón, que tindrà una representació per al públic general, per un preu de 8 euros, el divendres, a les 20.00. L’obra és per a tots els públics i la representa el grup de teatre Rokuro Kubi, que està compost, majoritàriament, per persones amb diversitat intel·lectual i física i compta amb xiquets i xiquetes sense diversitat, que fan de la inclusió una realitat en aquest equip amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. I el dissabte, a les 20.30, amb entrades anticipades de 10 euros i 12 euros en taquilla, arriba l’Elx Blues Night, perquè puguem gaudir de tres concerts en una sola nit de la mà de Coronel Llig, Bluesfalos i Ñaco Goñi & Quartet. Una nit memorable per a la música de blues. Les entrades de tots dos esdeveniments es poden adquirir en les taquilles del Gran Teatre, en Instanticket i en la taquilla de la llotja una hora abans de l’espectacle.

El teatre continua en el centre cultural L’Escorxador, el dissabte, a les 21.00, amb un preu de 5 euros, amb l’obra Rebel·lió en la granja, un text satíric sobre la corrupció dels governs centrat en un grup d’animals d’una granja que expulsen als humans i creen un sistema de govern propi que acaba convertint-se en una tirania brutal. A més, el dissabte, d’11.00 a 13.00, hi ha un nou taller Amb el meu papà, amb la meua mamà, dedicat a la pintura sobre taula, per al qual es pot realitzar la inscripció gratuïta enviant un email a arteparaelche@gmail.com

En els cinemes Odèon des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta la pel·lícula Custodia compartida, en la qual Myriam i Antoine Besson s’han divorciat, i ella sol·licita la custòdia exclusiva del seu fill Julien per a protegir-ho d’un pare al que acusa de violent. Antoine defensa el seu cas com un pare menyspreat, i la jutge del cas sentencia a favor de la custòdia compartida. Ostatge del creixent conflicte entre els seus pares, el jove Julien es veu espentat al límit. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebès, el dijous a les 17.30, i dues passades en versió original subtitulada el dijous a les 20.00 i 22.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), hi ha cinema familiar amb Els increïbles 2, seqüela dels increïbles on Helen ha de liderar una campanya perquè els superherois tornen, mentre Bob viu la seua vida “normal” amb Violet, Dash i el bebè JackJack. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i d’1.50 euros els dimecres. I el divendres, amb entrada lliure, a les 18.00 i 20.30, la projecció del documental Lumière! Comença l’aventura, que ofereix una selecció de 108 pel·lícules restaurades que els germans Auguste i Louis Lumière van dirigir des que van inventar el cinematògraf en 1895, una mirada única sobre França i el setè art.

La programació infantil segueix en la sala Tramoia durant tota la setmana, concertada amb centre educatius, i el dissabte, a les 18.00, per al públic general, amb un preu de 4 euros, amb l’obra Sóc un xiquet. En l’obra, un xiquet naix, descobreix el seu cos, la naturalesa, un arbre. Aquest xiquet recorre totes les etapes de la vida: es converteix en un jove, pensa, es dirigeix a la ciutat. Allí es torna un home, coneix la pressa i el treball. Des de la ciutat, torna al seu arbre una vegada i una altra, seguint el camí del cor, a la llum dels seus propis somnis… Sóc un xiquet parla d’una infància lliure i creadora, i de com aqueixa infància acompanya a l’ésser humà tota la seua vida. Parla de la fascinació dels somnis i de la necessitat de seguir-los fins a la fi.

La programació per a públic infantil continua en els barris i pedanies amb entrada gratuïta, el dissabte, a les 18.00, amb teatre musical infantil, en el centre social de la Baia, amb l’obra Cucú, canta tu, un espectacle musical d’animació amb cançons populars, un viatge al passat a través de cançons tradicionals on pretenem recuperar aqueixes cançons amb les quals tots hem jugat i rigut quan érem xiquets, per a poder compartir-les amb els xiquets d’ara i que no es queden arraconades en un calaix.

A més, en la Biblioteca Pedro Ibarra, també amb entrada gratuïta amb invitació disponible en la pròpia biblioteca, el grup Ahoratecuento porta Històries de ratolins, el dimarts, a les 18.30, per al públic infantil. I el dijous, per al públic adult, a les 17.00, en la mateixa biblioteca, es realitza la tertúlia mensual del Club de Lectura, dedicada a rellegir un clàssic de la literatura espanyola amb veu de dona.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, en la sala d’Exposicions Temporals del MACE, en l’horari és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. Finalment, fins al 9 de desembre, es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, en la sala d’exposicions temporals del MAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, com cada setmana, en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx «Alejandro Ramos Folqués» (MAHE), hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges, a les 11.30 i 12.30. Per a grups és necessari reservar en el telèfon del MAHE (966 658 203) de dilluns a dissabtes de 10.00 a 18.00 i diumenges, de 10.00 a 15.00.