L’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, i l’edil de Patrimoni Històric, Rafael Almagro, van presentar el nou número de la revista “Aurariola” que edita la regidoria.

L’acte va tindre lloc a l’Auditori de la CAM i va comptar amb la participació dels diferents col·laboradors d’aquest número per a desenvolupar alguns dels articles que componen aquesta publicació, entre els quals destacava Emilio Diz, ex arqueòleg municipal; Trinitari Ferrández i Félix Carrillo; Alberto Lorrio; José Ramón Ortega; Antonio Galiano, cronista de la ciutat d’Orihuela; Elisa Martínez; i Julio Trelis.

Entre els temes que aborda el segon número es troba la “Proposta de restauració vegetal de la Muntanya de San Miguel”, “Els Saladres: Fenicis i indígenes en el Sota Segura”, “El Miliario romà del llit del Riu Naixement. Orihuela, Alacant. Hispània Citerior”, “La intervenció arqueològica entre els carrers Timor i Comèdies d’Oriola. Resultats preliminars”, “Consolidació i rehabilitació de la Torre Taifal del Castell d’Oriolahuela”, “Restauració del retrat de D. Trinitario Ruiz i Capdepón del Pintor Joaquim Agrassot”, “Nova troballa del traçat de la muralla”, “La cazoleta de l’Agut”, i “Importants millores en el Palmerar: Centre d’Interpretació i el Canal de la Escorrata”.

El regidor de Patrimoni Històric va destacar “la importància de la divulgació en la investigació i el descobriment del nostre patrimoni amb aquests articles dels experts que recollim en aquest nou número de Aurariola”, mentre que també va agrair “a tots els col·laboradors que han aportat i compartit el seu coneixement en aquesta matèria per a enriquir aquesta publicació”.

Finalment, l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, va recordar que “la gran quantitat i qualitat del patrimoni a Oriola, tant material com immaterial, i la importància de sumar entre institucions, col·lectius i ciutadania per a la seua posada en valor amb iniciatives com aquesta”. Així, va felicitar l’àrea de Patrimoni Històric per la iniciativa i especialment, va destacar la labor d’Emilio Diz durant tota la seua trajectòria professional, acabada de finalitzar, com a arqueòleg municipal, i que “durant tants anys s’ha bolcat en la cura i la protecció del nostre valuós patrimoni”.