L’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, i el regidor de Patrimoni Històric, Rafael Almagro, han anunciat aquest dimarts l’inici de les obres de recuperació i rehabilitació de la Casa dels Miners, situada en la serra de Sant Antón.

“Es tracta d’una actuació molt esperada, que no vam poder realitzar l’any passat pel fet que la DANA va destrossar el camí d’accés, i és ara quan per fi podem donar principi a aquestes obres de recuperació d’aquest element tan significatiu que forma part de la nostra arqueologia industrial”, ha explicat Almagro, qui ha destacat també que “volem que el que va ser la casa dels miners es convertisca en un Centre d’Interpretació de la Mina de Mercuri”.

El pressupost d’aquestes obres ascendeix a 68.232 euros (IVA inclòs), mentre que la duració dels treballs serà de dos mesos. Així mateix, aquesta actuació que s’inicia ara correspon a una primera Fase de Consolidació estructural i de cobertes.

Per part seua, Bascuñana ha recordat que “les obres anaven a donar principi l’any passat però després del pas de la DANA el camí d’accés va quedar fora de servei”. S’ha fet front a l’adequació d’un nou camí per a així facilitar l’arribada de materials i maquinària a la zona, “esperem que prompte puguem gaudir d’aquest element patrimonial recuperat perquè els nostres veïns, visitants i turistes puguen visitar-lo, sumant així una altra actuació important a l’entorn del Palmerar i barri de Sant Antón”.