Vinoble Jerez, l’única fira dels vins nobles, generosos i dolços del món, es va inaugurar ahir amb una important representació de cellers de la DOP Alacant. Però el punt fort va ser el tast de Pedro Ballesteros, primer Màster of Wine espanyol i una de les personalitats més completes del món del vi.

Cata de Pedro Ballesteros en Vinoble (Jerez)

Cata de Pedro Ballesteros en Vinoble (Jerez)

La cata es va celebrar en el Molino de Aceite del Alcázar amb 45 professionals del sector. Pedro Ballesteros va destacar la noblesa del fondillón per sobre de tot, fins i tot, per sobre de tots els vins generosos del món, ja que només la monastrell és capaç de generar llevats necessaris per a produir aquests vins. Ballesteros va arribar a qualificar-les com a «súper llevats».

El Màster of Wine va reconèixer la dificultat d’elaborar els fondillones i per açò el reduït de la seua producció, un fet que limita fins al propi coneixement del mateix. Però en açò radica també el seu encant i grandesa.

La cata va contar també amb la col·laboració de Pepe Mendoza i Rafael Poveda, que van fer un repàs de diversos vins alacantins com el moscatell dolç de Bodega Antonio Llobell, dos negres dolços de Bocopa i Bodegas Enrique Mendoza i tres fondillones: «Tesoro de Villena 1972» de Las Virtudes, «Fondillón 50 años» de las Bodegas de Monòver i «Primitiu Quiles 1948».

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda