L’actor Pedro Casablanc rebrà el Premi d’Honor de la nova edició del Festival de Cinema d’Alacant, que després de ser ajornat per la covid-19 se celebrarà del 17 al 24 d’octubre. La 17a edició del certamen entregarà aquest guardó en la gala que tindrà lloc el dia 17 d’octubre. El premi destaca la trajectòria de l’actor que ha treballat en teatre, cinema i televisió.

Casablanc va ser nominat a un Goya a la Millor Interpretació pel seu treball en “B, La pel·lícula” i compta amb un Ondas per la sèrie “Mar de Plàstic”; el Sant Jordi de Cinematografia; el Dies de Cinema i un Fotogrames de Plata.

El Premi d’Honor del Festival de Cinema d’Alacant, que l’any passat va ser entregat a Ana Wagener, destaca les carreres al cinema d’actors i actrius espanyoles. Aquest guardó l’han recollit actors de prestigi com Imanol Arias, José Sancho, Juan Echanove, Blanca Portillo o Maribel Verdú.

Pedro Casablanc, després d’una llarga trajectòria com a actor i director de teatre, ha treballat en cinema i televisió amb quasi tots els directors espanyols des de José Luis Garci en “El Crack 0” fins a Pedro Almodóvar amb “Dolor y Gloria”, passant per Enrique Urbizu “Libertad” o Isabel Coixet amb la pel·lícula “Nieva en Benidorm”. Ha treballat a França i Regne Unit.

“El 17 sempre ha sigut el meu nombre màgic, i no sols perquè vaig arribar al món un 17 d’abril. Un succés màgic em va portar a Alacant fa 17 anys: l’amor per la meua companya de vida. Des de llavors, empadronat a la Vega Baixa, em sent ciutadà d’aquesta terra en la qual va nàixer el nostre fill. Que la 17 edició del Festival de Cinema d’Alacant m’atorgue aquest premi d’honor un 17 d’octubre no fa més que confirmar que, per a mi, aqueix número té i tindrà alguna cosa més que una significació personal, estarà relacionat amb el cinema que he estimat i al qual he dedicat quasi tota la meua vida i amb vosaltres, amics, que em feu tan feliç amb la vostra decisió. Us agraïsc profundament aquesta recompensa a trenta anys ja de treball, i us assegure que la portaré en el meu cor el que em quede d’existència” ha declarat l’actor.

Per al director del certamen alacantí, Vicente Seva, “Pedro Casablanc és un gran actor, molt present en les pantalles d’aquest país, així com de França o Regne Unit. Una persona amb una gran trajectòria no sols al cinema, sinó en teatre i televisió. És un orgull rebre’l en el nostre Festival i aprendre d’ell, i més amb la seua gran vinculació amb la nostra terra”.

El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Fundació Mediterráneo i altres empreses col·laboradores.