Pedro Jesús Gómez impressiona al públic del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ amb la seua impecable interpretació

Pedro Jesús Gómez impressiona al públic del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ amb la seua impecable interpretació

La Sala Cultural La Llotja, va acollir l’actuació de Pedro Jesús Gómez, dins del XXIII XXIII Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’. Per a aquesta ocasió el mestre va interpretar el concert ‘Dies Irae’, una cuidada selecció de peces de gran complexitat. Cal destacar l’estrena absoluta del ‘Tempo di Sonata’ de l’alacantí Óscar Esplá, un arranjament efectuat pel seu mestre José Tomás per a una versió d’estrena interpretada en 1978. D’altra banda, tal com és habitual en ell, la seua interpretació va ser impecable i va impressionar als assistents amb un excepcional concert ple d’emoció. Un recorregut per músiques de tots els temps des del segle XV amb Gaspar Sanz fins a arribar als nostres dies amb Leo Brouwer. Va finalitzar l’actuació amb un bis molt especial, un muntatge realitzat per ell mateix de dues peces de Johann Sebastian Bach, ‘Sarabanda BWV 997’ i el ‘Preludi per a llaüt BWV 999’.

Ahir va tindre lloc la final del VIII Concurs de Música de Cambra. Les agrupacions guanyadores van aconseguir un concert per al festival d’any que ve, amb una prestació econòmica de 1.200 euros el primer lloc i 600 euros el segon. En aquesta prova final els concursants hauran de presentar un nou programa de lliure elecció, que incloga obres de dos estils diferents i la seua duració no podrà superar els 25 minuts. El resultat es coneixerà després de la deliberació del jurat, i el lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 31 de juliol a les 21.00 hores, abans del concert especial de clausura “Homenatge a Astor Piazzolla”. Així mateix, per a acudir a la final les invitacions es poden adquirir en la pàgina lomasticket.com o una hora abans a la porta.

També ahir, en la Universitat Cardenal Herrera CEU, va tindre lloc dos de les xarrades previstes per a aquesta edició. La primera d’elles la del músic i compositor argentí Hernán Navarro que ha realitzat una presentació de la seua obra didàctica per a guitarra a través de partitures seqüenciades sobre la base de la seua dificultat tècnica.

Posteriorment, la xarrada ‘Óscar Esplá i José Tomás: el viatge de Tempo di Sonata, versió d’estrena (1978)’, impartida per Pedro Jesús Gómez. Una conferència que ha plantejat un acostament a l’única obra per a guitarra escrita pel genial compositor alacantí i la versió que va interpretar José Tomás per a estrenar l’obra.

Aquest dijous 29 de juliol a les 21.30 hores a la Sala Cultural La Llotja, amb entrada lliure, serà el torn de Yuki Saito. Un dels millors joves guitarristes japonesos de l’actualitat que va començar a tocar la guitarra amb només cinc anys. Al Japó va estudiar guitarra amb Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki i Mariko Tsubokawa, entre uns altres. Ha guanyat més de 60 premis en concursos nacionals i internacionals i des de jove ha realitzat multitud de concerts al Japó (Tòquio, Osaka, Nagoya, Kyoto, Fukuoka, etc.) Des de 2016 estudia a l’estranger en Weimar (Alemanya) amb el professor Ricardo Gallen. A més, l’any 2019 va ser triat un dels Artistes de EuroStrings.

D’altra banda, prosseguiran les classes magistrals de guitarra impartides per prestigiosos professors en la Universitat Cardenal Herrera CEU d’Elx. Prossegueixen els cursos presencials de Pedro Jesús Gómez, Pedro Mateo González i Eduardo Baranzano i les classes per streaming d’Álvaro Pierri.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X