Un canvi. Això és el que buscaven els protagonistes de les històries que Yoigo ha recopilat en la seua plataforma Pinso, després actue. Un lloc de trobada multimèdia (vídeo, text i àudio) en el qual, segons Ana Torres, directiva de Grup Masmóvil, «es compartiran històries memorables de persones extraordinàries que fan coses excepcionals per a millorar el món». Segons Torres, aquest espai estarà obert a «tots aquells que vulguen participar i tindre un paper actiu en la causa dels protagonistes del vídeo. Així pretenem ser part d’alguna cosa que ajude a millorar les coses, i reforçar el nostre vincle amb la societat, més emocional, que parla de les persones».

La iniciativa, que s’estendrà al llarg dels pròxims mesos, compta amb un manifest fundacional basat en els tres termes que componen el seu nom que, a manera de principis fundacionals, resumeix els valors i filosofia del projecte. A continuació, la reproducció textual del manifest i la seua transcripció per a persones sordes:

Pense

No creus que necessitem una forma diferent de fer i comptar les coses? No creus que la transformació digital i els canvis del paradigma econòmic i social estan llevant importància al que veritablement importa: les persones?

No creus que es posa massa el focus en l’adversitat, en les històries negatives, en els personatges que destrueixen els nostres valors? No creus que les xarxes socials parlen massa dels actors del malament, que donen massa protagonisme al provocador, a l’incendiari, al qual trenca la pau social sense aportar cap altre valor? No creus que tot aquest dibuix de la societat és del tot real? Que és necessari lluitar contra aquesta realitat impostada per a intentar canviar-la?

Després

En Pinso, després actue creiem que és necessari aquest canvi de rumb, una nova manera de llegir la realitat per a apoderar a les persones que realment valen, a les quals tiren del carro, a les quals construeixen i tixen un present i futur millor amb les seues grans idees.

Creiem que és temps d’apostar per les persones positives, les que inspiren i contagien, les que mouen consciències i regalen bon rotllo al debat social. Històries amb un gran impacte social que repten el mandat establit en favor d’una millora de la convivència general.

Gent normal sense superpoderes: empresaris, mestresses de casa, jubilats, estudiants… Gent com tu o com jo: inconformistes, crítics, lluitadors, reptadors… Gent que pensa en el canvi, gent que decideix passar a l’acció, gent que actua.

Actue

Per això presenten una plataforma de gent prodigiosa que ens comptarà el seu viatge personal fins a arribar a aqueix moment, aqueixa metamorfosi personal que ha inspirat un projecte per a canviar el seu món, el nostre món.

Un mitjà multimèdia amb vídeos, entrevistes, articles i fins a un podcast que ens serviran per a cridar a l’acció i col·laborar amb les causes socials que ens proposen. Un punt de trobada per a persones que volen potenciar l’acció social i acabar amb aqueix pessimisme col·lectiu.T’agradaria passar a l’acció?

Diàriament el programa EL HORMIGUERO  d’Antena 3 presenta diferents iniciatives de Pense, després actue en la que es pot participar.

Web_ www.piensoluegoactuo.com